Af Ritzau - 11/10-16 00:37; Opdateret: 11/10-16 01:39

Spionchef: Anholdt syrer ville bombe lufthavn i BerlinSpionchef: Anholdt syrer ville bombe lufthavn i Berlin

Tysk efterretningschef bekræfter spekulationer om, at syrer ville angribe lufthavn med hjemmelavet sprængstof.

En 22-årig syrer, som tysk politi mistænker for at planlægge et bombeangreb, havde sandsynligvis udset sig en af Berlins lufthavne som mål.

Det oplyser chefen for den tyske efterretningstjeneste BfV mandag aften til tv-kanalen ARD ifølge AFP og Reuters.

- Oprindeligt ville han angribe tog i Tyskland, før han lagde sig fast på en af Berlins lufthavne, siger efterretningschef Hans-Georg Maassen til ARD.

Nogle tyske medier nævnte i weekenden, at det var den slags mål, den mistænkte havde tankerne. Med Maassens udtalelse er det nu officielt bekræftet.

Den mistænkte, der i februar 2015 flygtede til Tyskland fra Syrien, menes at stå i ledtog med Islamisk Stat. En specialenhed stormede lørdag hans lejlighed i Chemnitz. Men han formåede at slippe væk.

- Den mistænktes adfærd og tilgang til sit forehavende tyder på, at dette har en sammenhæng til Islamisk Stat, sagde Jörg Michaelis, politichef i delstaten Sachsen, mandag.

I lejligheden blev der fundet omkring 1,5 kilo hjemmelavet sprængstof. Samme type som blev anvendt i angrebene i Bruxelles og Paris.

Den 22-årige blev pågrebet i Leipzig i morgentimerne mandag omkring 80 kilometer fra Chemnitz.

Anholdelsen skete efter et tip fra to andre syrere. De boede i lejligheden, hvor den 22-årige blev anholdt.

Hans-Georg Maassen fortæller ARD, at efterretningstjenesten i begyndelsen af september fik oplysninger, der tydede på, at Islamisk Stat planlagde et angreb mod Tysklands transportsystem.

Torsdag lykkedes det spioner at spore den mistænkte til en adresse i Sachsen. Han blev derefter overvåget døgnet rundt, skriver Reuters.

Muligvis var det i sidste øjeblik. Fredag købte syreren således smeltelim i en discountbutik. Det fik efterretningstjenesten til at beslutte sig for at gøre sig klar til at få ham stoppet.

- Fordi vi antog, at det kunne være det sidste kemikalie, han manglede for at lave en bombe, siger Hans-Georg Maassen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx