Af Ritzau - 07/10-16 13:36; Opdateret: 07/10-16 18:47

Mistanke om embedsmisbrug fører til løsladelser i hashsagMistanke om embedsmisbrug fører til løsladelser i hashsag

En anklagers mulige fejl i sag fra landsret betyder, at fire personer fredag er blevet løsladt i en anden sag.

Københavns Politi har løsladt fire personer i en sag om organiseret hashsalg på Christiania.

Det oplyser advokaturchef Kathrine Krejbjerg fra Københavns Politi til DR Nyheder.

Ifølge TV2 sker det som en konsekvens af afsløringen af en anklagers mulige embedsmisbrug i en ankesag i Østre Landsret.

Løsladelsen i sagen fra byretten skyldes tilsyneladende, at de to sager hviler på en del af det samme bevismateriale.

Og med den seneste udvikling i sagen fra landsretten mener man altså ikke, at en fortsat indespærring af de seks er forsvarlig.

I sagen fra landsretten blev en anklager fra Statsadvokaten i København mandag fyret.

Det skete, da det kom frem, at hun tilsyneladende havde instrueret politividner i, hvad de skulle sige i retten. Desuden havde hun vildledt både retten og forsvarerne om omfanget af sin kontakt til vidnerne.

Sagen har fået Statsadvokaten for København, Lise-Lotte Nilas, til at bede Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) om at undersøge, om anklageren har gjort noget strafbart.

Sagen var en del af et større kompleks kaldet "Nordlys". Her blev i alt 76 personer dømt i seks retssager i byretten. Mange af dem ankede til landsret, og en af de seks sager har været i Højesteret

I forbindelse med, at statsadvokaten har bedt DUP undersøge den pågældende anklager, har hun også bedt DUP undersøge andre anklagere og politifolk i det omfattende kompleks for at se, om de har overholdt reglerne.

Med fredagens løsladelse står det klart, at konsekvenserne af anklagerens mulige fejltrin ikke begrænser sig til sagerne i "Nordlys", men altså også kommer til at trække tråde ind i andre sager.

Oprindeligt var 14 personer tiltalt i sagen, hvor der nu er sket løsladelse, men otte valgte efter 13 retsmøder pludselig at tilstå.

Hos Københavns Politi har man ifølge TV2 ingen kommentarer til løsladelserne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx