Af Ritzau - 29/04-16 10:58

Minister vil tillade kommuner at forsikre frivilligeMinister vil tillade kommuner at forsikre frivillige

Landets 98 kommuner skal i fremtiden have mulighed for at forsikre besøgsvenner og andre frivillige.

Arbejder du frivilligt i kommunen og kommer til skade, må kommunens forsikring ikke dække. Men det vil social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) lave om på.

- Civilsamfundet er for mig rygraden i vores samfund. Ved at deltage i foreningslivet, sociale indsatser eller integrationen af flygtninge og indvandrere har frivillige kræfter hver eneste dag taget ansvar for samfundets udvikling på sig, siger hun i en pressemeddelelse.

- De frivillige kan noget andet end det, "Systemdanmark" kan tilbyde, og der er fortsat behov for, at civilsamfundet kan være med til at løse samfundets udfordringer.

Statsforvaltningen afgjorde i december 2014, at kommunerne ikke må forsikre frivillige mod at komme til skade.

På den baggrund satte den daværende indenrigsminister, Morten Østergaard (R), gang i en undersøgelse af kommuners mulighed for at tegne ansvars- og ulykkesforsikringer for frivillige.

Konklusionen lyder i dag, at kommunernes forsikringer af frivillige er i strid med det grundlæggende princip om, at "begunstigelse af enkeltpersoner kræver lovhjemmel", skriver Social- og Indenrigsministeriet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at det nu er nødvendigt at ændre lovgivningen, så kommunerne i fremtiden kan forsikre de frivillige kræfter. Det vil jeg derfor tage initiativ til, siger Karen Ellemann.

De kommuner, der allerede i god tro har tegnet forsikringer for deres frivillige, vil i første omgang kunne beholde forsikringerne, skriver Social- og Indenrigsministeriet.

Hvis reglerne ikke er blevet lavet om før 1. juli næste år, vil kommunerne dog være nødt til at opsige eventuelle forsikringer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx