Af Ritzau - 15/03-17 17:21

Kommune får alvorlig kritik for at svigte tilsynKommune får alvorlig kritik for at svigte tilsyn

Privat plejefirma har fået flere hundrede klager. Nu kritiseres Lolland Kommune for ikke at have grebet ind.

Svigt i forhold til medicinering, rengøring og personlig hygiejne.

Styrelsen for Patientsikkerhed retter alvorlig kritik af Lolland Kommune for at have svigtet sin kontrol med det private plejefirma Pleje Plus, skriver TV2.

Firmaet har fået mindst 250 klager fra borgere og pårørende, der beretter om svigt hvad angår medicinering, personlig hygiejne og rengøring.

Og det er et alvorligt problem, at kommunen ikke har grebet ind, siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef ved Styrelsen for Patientsikkerhed til TV2.

- Vi finder det meget kritisk, at kommunen ikke tidligere har reageret over for de her rigtig mange klager, der har været over Pleje Plus, siger hun.

Styrelsen gik ind i sagen og bad kommunen om en redegørelse, efter at TV2 i februar fremlagde, at kommunen havde fået omkring 250 klager, siden plejefirmaet overtog en del af hjemmeplejen på Lolland sidste sommer.

- Vi savner, at kommunen som overordnet tilsynsmyndighed havde grebet ind og handlet langt tidligere, end de har gjort.

- Vi har aldrig før set, at der ophober sig så mange klager et enkelt sted, uden at kommunen reagerer, siger Anette Lykke Petri til TV2.

Styrelsen for Patientsikkerhed kritiserer særligt Lolland Kommune for 14 sager, der omhandler medicinering.

I de tilfælde kunne det enten ikke dokumenteres, at medicinen var blevet givet, eller om borgeren havde fået sin medicin rettidigt.

Styrelsen oplyser, at sagen ikke er endeligt sagsbehandlet. Derfor vil de ikke på nuværende tidspunkt udtale sig om, hvilke konsekvenser sagen kan få for Lolland Kommune.

Sagen bliver drøftet på et møde i styrelsen på tirsdag. Det kan ikke udelukkes, at der kan blive tale om et påbud, skriver TV2.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lægen troede, hun bare var...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
SÅDAN! Danskere vinder historisk...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx