Af Ritzau - 25/10-16 11:43; Opdateret: 25/10-16 15:56

3F: Ingen mindreårige bør skænke øl og vin på spisesteder3F: Ingen mindreårige bør skænke øl og vin på spisesteder

Regeringens lovforslag om at tillade 15-årige at servere alkohol på spisesteder er en gråzone, mener forbund.

Hvis det står til regeringen, vil 15-årige i fremtiden kunne servere alkohol på steder, hvor der hovedsageligt bliver serveret mad, hvor man i dag skal være 18, skriver Avisen.dk.

Men det er en gråzone, lyder udmeldingen fra Tina Møller Madsen, gruppeformand for privat service, hotel og restauration hos fagforbundet 3F, efter at regeringen fremsætter et nyt lovforslag.

- Der er stor forskel på, om man taler om Grøften i Tivoli eller Jensens Bøfhus, siger hun.

Ifølge formanden er der er mange restauranter, hvor alkohol fylder meget, selv om man kan få god mad. De restauranter åbner man også op for, og det vil være problematisk, lyder det.

Tina Møller Madsen mener, at forslaget vil præsentere børn på 15 år i Danmark for et miljø, der er målrettet dem, som er fyldt 18 år.

- Hvorfor skulle man lade 15-årige servere alkohol på steder, hvor man skal være 18 år for at købe det, siger Tina Møller Madsen.

I forslaget lyder det, at 15-årige skal have lov til at arbejde med blandt andet afrydning, rengøring og servering frem til klokken 22, så længe der er opsyn af en person over 18 år.

Det er ikke nok til at passe på de 15-årige, mener gruppeformanden. Hun påpeger, at der kan opstå situationer, som man ikke kan styre, når man ikke er ældre.

Ifølge Tina Møller Madsen peger undersøgelser på, at der er en stor del af tjenere på caféer og restauranter, hvor der bliver solgt alkohol, der bliver udsat for chikane.

- Det skal ikke kunne lade sig gøre, når man kun er 15 år, siger hun.

Hos hotel- og restaurationsbranchens forening, Horesta, er man uforstående over for kritikken af lovforslaget.

- Vi synes, at det har været en meget hæmmende begrænsning, der ligget over branchen i mange år. Det er steder, der ikke er forbundet med stærke drikke, og som primært er spisesteder.

- Jeg synes kritikken er helt ude af proportioner. Der er steder, der i forvejen er fyldt med unge, så jeg ved ikke, hvad det er, unge medarbejdere skal beskyttes imod, siger administrerende direktør for Horesta Katia Østergaard.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx