Af Ritzau - 01/12-16 10:17

Julepakken til udlandet skal sendes snartJulepakken til udlandet skal sendes snart

Skal pakkerne til familie og venner i udlandet nå frem til jul, så skal du snart på posthuset, siger PostNord.

storybild

Julepakkerne til udlandet skal sendes i starten af december, hvis de skal nå frem til jul, siger PostNord. (Billede: Scanpix/Brian Bergmann)

Skal julepakken med dannebrogsflaget nå frem til onkel Anders i USA, og skal de varme sokker nå frem til sønnen på Grønland, så skal du snart på posthuset.

For selv om der er længe til juleaften, så er det ikke for tidligt at tænke på at sende juleposten ud til familie og venner i udlandet. Det skriver PostNord i en pressemeddelelse.

Fristen for at sende julepost og pakker til udlandet uden for Europa, og som skal nå frem inden jul, er 5. december.

Skal julepakken sendes til et land i Europa, er fristen den 10. december, og du kan vente til den 17. december, hvis pakken skal sendes til Norge, Sverige eller Finland.

Pakker, der skal nå til Grønland med fly, skal sendes senest den 8. december.

I Danmark deler postbudene pakker og breve ud frem til den 23. december. Er du i god tid, kan du sende som almindeligt brev, men her skal du være opmærksom på, at det tager op til fem dage om at nå frem.

Er du sent ude, kan du sende som quickbrev, der omdeles fra dag til dag. Skal brevet eller pakken nå frem inden jul, skal det altså sendes senest den 22. december.

Hos Postnord har man forberedt sig på den travle juletid ved at hyre 450 personer til at hjælpe med at sortere de mange julebreve. Samtidig indsætter man 300 ekstra postbiler til omdelingen i dagene på til jul.

- Vi regner igen i år med, at det bliver en jul med flere pakker købt på nettet end nogensinde før.

- Vi har forberedt os godt og har til julen i år åbnet to nye pakketerminaler, hvor vi sorterer danskernes mange julegaver fra nethandlen, siger kommunikationschef i PostNord, Morten O. Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Så vildt bliver det i ‘Divaer i junglen’
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Tusindvis af pendlere tages som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx