Af Ritzau - 05/12-16 10:45

Svensk trænerlegende rykker til 2. divisionsklub i KinaSvensk trænerlegende rykker til 2. divisionsklub i Kina

68-årige Sven-Göran Eriksson har landet et nyt job og får ansvaret i Shenzhen i den næstbedste række i Kina.

Sven-Göran Eriksen var en gang en af verdens mest eftertragtede trænere.

Selv om det efterhånden er nogle år siden, at den 68-årige svensker var ansat som engelsk landstræner og i topklubber i Italien og England, så er han fortsat en ombejlet herre.

De seneste to sæsoner har Eriksson haft ansvaret for den kinesiske storklub Shanghai SIPG, og nu går turen videre til Shenzhen FC i den kinesiske 2. division.

Mandag oplyser Shenzhen, at svenskeren overtager jobbet fra hollænderen Clarence Seedorf, der ikke formåede at sikre klubben oprykning.

I sidste måned kom det frem, at Sven-Göran Eriksson og Shanghai SIPG gik hver til sit efter en sæson, hvor holdet endte på en tredjeplads i ligaen.

Eriksson bliver i Shanghai afløst af portugiseren Andre Villas-Boas, der har en fortid i blandt andet FC Porto, Chelsea, Tottenham og Zenit St Petersborg.

Bortset fra en afstikker til portugisisk fodbold var Sven-Göran Eriksson fra 1984 til 2001 cheftræner i Roma, Fiorentina, Sampdoria og Lazio.

Fra 2001 til 2006 var svenskeren landstræner for England, og senere har han blandt andet haft ansvaret i Manchester City og Leicester.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Alvorlig ulykke: Mand kørt på...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx