Af Ritzau - 29/01-17 20:49; Opdateret: 29/01-17 22:15

Fri hash-tilhænger er de franske socialisters præsidentkandidatFri hash-tilhænger er de franske socialisters præsidentkandidat

Benoit Hamon fra Socialisternes venstrefløj fik omkring 58 procent af stemmerne i overraskende sejr.

Benoit Hamon står til at blive de franske socialisters præsidentkandidat efter sejr i anden og afgørende runde af primærvalget søndag, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Hamon fra Socialisternes venstrefløj vandt over den midtersøgende tidligere premierminister Manuel Valls.

Den 49-årige Hamon fik over 58,65 procent af stemmerne.

I sin valgkamp har Hamon understreget, at han ikke tror på, at arbejdsløshedsproblemerne i Frankrig kan løses, da robotter og den digitale revolution overflødiggør flere og flere. Derfor skal de job, der findes, deles mellem flere.

Han har lovet at legalisere hash, afskaffe dieselbrændstof og ophæve gælden mellem de forskellige EU-lande. Han vil også give alle franskmænd løn.

Hamon blev ikke anset som en seriøs udfordrer i partiet, da han stillede op i december. Men den tidligere undervisningsminister lagde sig i førerfeltet med sit budskab om "håb og fornyelse".

Alle meningsmålinger tyder imidlertid på, at Socialistpartiets kandidat ikke har mange chancer ved Frankrigs præsidentvalg til foråret. Socialistpartiets præsidentkandidat ventes at ryge ud i præsidentvalgets første runde 23. april.

Anden og afgørende runde, der finder sted 7. maj, ventes at blive et opgør mellem Front Nationals leder, Marine Le Pen, og François Fillon, som vandt Republikanernes primærvalg.

Mange iagttagere har dog også påpeget, at den 39-årige tidligere økonomiminister Emmanuel Macron og hans nyopstartede centrumbevægelse "Fremad!" har fået uventet medvind i kampen for at blive Frankrigs næste præsident.

Hamon opfordrede efter sin sejr to andre kandidater fra andre partier til at slutte op bag ham og opgive deres egne valgkampagner.

Det gjaldt venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon, som har brudt med Socialistpartiet, og en kandidat fra Miljøpartiet De Grønne.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ben & Jerrys fejrer fødselsdag med...
bt.dk
Strippere til begravelser er helt...
bt.dk
Trumps huskeliste til sig selv er...
bt.dk
Dansk sanger står frem med kæresten:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx