Af Ritzau - 24/09-16 10:36; Opdateret: 24/09-16 11:14

Sass: Løkke lader sig ydmyge af SamuelsenSass: Løkke lader sig ydmyge af Samuelsen

Mand dig op, Løkke, lyder det fra S-gruppeformand, der lover at holde DF i ørerne i 2025-forhandlinger.

Uanset hvor mange gange, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) lægger tallene sammen, så er der ikke flertal i Folketinget for topskattelettelser.

Sådan lyder budskabet fra den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen, på S-kongressen i Aalborg lørdag. Derfor bør regeringen kigge mod Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet for en aftale om dansk økonomi frem mod 2025, mener han.

Men forhandlingerne er end ikke gået i gang, konstaterer Sass, og han har også et bud på hvorfor. Finansminister Claus Hjort Frederiksen har fået besked om, at en ting er vigtigere end fremtiden for dansk økonomi, lyder teorien fra Sass:

- Man ser for sig, at han har fået den note, hvor der står: Kære Claus, jeg vil være statsminister for enhver pris.

- Vores opfordring til Lars Løkke er: Mand dig op, stil Samuelsen stolen for døren. Det kan blive for ydmygende for enhver, også selvom man vil være statsminister for enhver pris, siger Henrik Sass Larsen.

Dansk Folkeparti får også en hilsen fra Sass. DF har flere gange glemt de svageste, når partiet har indgået aftaler med de øvrige borgerlige partier, lyder det. Sass nævner blandt andet de planlagte, men siden annullerede besparelser på pensionisternes boligydelse.

- Det beviser, at det DF lover, først fungerer, når de er ledsaget af viljefaste socialdemokrater, mener Henrik Sass Larsen.

Regeringen præsenterede i slutningen af august sin plan for dansk økonomi frem til 2025. Den indeholdt et forslag om at sænke topskatten med fem procentpoint. Men kun for indkomster op til en million kroner.

Det forslag har udviklet sig til et spørgsmål om regeringens overlevelse. Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, kræver nemlig topskattelettelser hele vejen op - altså også for indtægter, der ligger over en million kroner. Ellers vil partiet vælte regeringen.

Det har fået Dansk Folkeparti til at svare igen med en klar og utvetydig afvisning af LA's krav.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx