Af Ritzau - 15/04-17 03:43; Opdateret: 15/04-17 07:17

Dommer i Arkansas standser serie af henrettelserDommer i Arkansas standser serie af henrettelser

Den amerikanske delstat havde planlagt syv henrettelser på 11 dage i april. Nu har de dødsdømte fået nyt håb.

En dommer i Arkansas i USA har fredag forbudt delstaten at gennemføre en plan om at henrette syv dødsdømte med giftsprøjter.

De første henrettelser skulle have fundet sted mandag.

Medicinalselskabet bag en af de tre medikamenter i den dødelige injektion havde bedt den føderale dommer om at gribe ind, fordi lægemidlet ikke er lavet med henblik på henrettelser.

Da fængslet i sin tid købte lægemidlet, havde medicinalfirmaet betinget sig, at det kun måtte anvendes i forbindelse med akutbehandling af indsatte.

En talsperson for delstatens justitsminister siger, at dommer Wendell Griffen, der traf beslutningen, ikke burde have haft sagen, fordi han er kendt som modstander af dødsstraf.

Tidligere fredag havde højesteret i Arkansas i en separat afgørelse beordret en af de to henrettelser, der var planlagt til at finde sted mandag, udsat.

Det drejer sig om henrettelsen af den 60-årige Bruce Ward, der i 1990 blev til dømt til døden for drab.

Hans advokater havde argumenteret med, at Bruce Ward er skizofren, og det burde domstolen tage hensyn til, inden den traf en afgørelse om hans henrettelse.

Ward er en af syv mænd, som Arkansas havde planlagt at henrette i løbet af 11 dage.

Hastværket skyldes, at fængslets beholdning af et af kemikalierne i den dræbende blanding er ved at blive for gammel.

På grund af komplikationer vedrørende loven om giftsprøjter og vanskeligheder med at få fat i de midler, der indgår i dødssprøjter, har delstaten ikke gennemført henrettelser de seneste 12 år.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx