06/03-16 12:29; Opdateret: 06/03-16 15:28

En selvmordsbilbombe dræbte 60 ved kontrolpost i IrakEn selvmordsbilbombe dræbte 60 ved kontrolpost i Irak

Islamisk Stat har taget skylden for en bilbombe ved den irakiske by Hilla, hvor 60 er blevet dræbt.

En bombe i en lastbil, der søndag blev bragt til eksplosion af en selvmordsbomber ved en vigtig kontrolpost i Irak, dræbte mindst 60 mennesker og sårede over 70, siger politi og hospitalskilder til Reuters.

Selvmordsangrebet var rettet mod den vigtigste kontrolpost nord for byen Hilla, som ligger syd for Bagdad, siger en ledende politimand til nyhedsbureauet.

- Det er den største bombeeksplosion, vi har set i Hilla-provinsen nogensinde. Kontrolposten, politistationen i nærheden og dusinvis af huse og biler er ødelagt, siger Falah al-Radhi, som er leder af provinsens sikkerheds-komite, til nyhedsbureauet Reuters.

Den islamistiske militante gruppe Islamisk Stat, har taget ansvaret for bomben på nyhedsbureauet Amaqs hjemmeside.

Et lokalt hospital bekræfter antallet af døde over for Reuters, og oplyser at mange af de sårede har pådraget sig brandskader.

Lastbilen, som var fyldt med sprængstof, blev rutinemæssigt bragt til standsning ved kontrolposten, og der blev bomben detoneret.

Hilla er Babylon-provinsens hovedstad, og området er hovedsageligt beboet af shia-muslimer - Islamisk Stat er sunni-muslimer.

Islamisk Stat har mistet territorium i Irak gennem det seneste år. På det seneste har irakiske styrker generobret områder vest for byen Samarra.

I de byer, som gruppen stadig kontrollerer, rapporteres der om interne stridigheder i Islamisk Stat, og det bliver sværere og sværere at få forsyninger frem.

Flere eksperter vurderer, at det er sandsynligt, at i forbindelse med at Islamisk Stat får mindre magt, så vil flere af medlemmerne søge tilbage til de militante grupper, de tidligere har været en del af.

I marts 2014 sprang en bombe ved en andet kontrolpost i Hilla, og det resulterede i, at 50 mistede livet, og 150 blev sårede.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Skægtrimmer trækkes tilbage - kan...
bt.dk
Ekspert om forældres kritik af...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx