Af Ritzau - 20/12-16 11:58

Alle savnede danskere i Berlin har givet lyd fra sigAlle savnede danskere i Berlin har givet lyd fra sig

Alle danskere i Berlin, som var meldt savnet af pårørende efter angreb, er fundet.

Ifølge Udenrigsministeriets Borgerservice er der ikke flere på listen over danskere, der var meldt savnet af deres pårørende efter angreb mod et julemarked i Berlin mandag.

Der har været kontakt med dem alle, lyder det fra chefen for Borgerservice, René Dinesen.

- Det går fremad i den forstand, at vi ikke længere har en liste over savnede danskere, siger han.

- Det er godt nyt, men det er vigtigt at holde sig for øje, at det ikke udelukker, at der kan være danskere, som er hospitalsindlagt eller på anden måde er ramt af tragedien, men som bare ikke er meldt savnet endnu.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger i en tale tirsdag, at der formentligt var tale om et terrorangreb, da en lastbil kørte mindst 12 mennesker ihjel på et julemarked i Berlin mandag aften.

Samtidig blev 48 såret ved dødskørslen. Tirsdag formiddag er myndighederne fortsat i gang med at danne sig et overblik, tilføjer René Dinesen.

- Tyskerne er fortsat i gang med at fastslå identitet og nationalitet på alle de dræbte og tilskadekomne. Så vi kan stadig ikke udelukke noget helt, siger han.

Tysk politi har anholdt en formodet gerningsmand.

Han er ifølge en anonym politikilde en 23-årig pakistaner, der siden sommeren 2013 har haft midlertidig opholdstilladelse i Tyskland.

Fra Borgerservice lyder en opfordring til de danskere, der opholder sig i Berlin, om at følge med i meldinger fra lokale myndigheder om situationen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx