Af Ritzau - 10/10-16 06:58

Minister: Koalition mod IS har dræbt mindst 70 civileMinister: Koalition mod IS har dræbt mindst 70 civile

Mindst 70 civile i Irak og Syrien er blevet dræbt af den USA-anførte koalition, som danske kampfly er del af.

Antallet af civile, der er er blevet dræbt ved bombeangreb i Syrien og Irak foretaget af USA-koalitionen, som Danmark er med i, er mindst 70.

Det fremgår ifølge Metroexptress af et folketingssvar fra forsvarsminister Peter Christensen (V) til Enhedslistens udenrigsordfører, Nikolaj Villumsen.

- Nu får vi det for første gang sort på hvidt, at bombardementerne koster civile tab, siger Nikolaj Villumsen, som kritiserer, at der ikke er mere åbenhed om de civile tab.

- Det er dybt problematisk, at vi har den her mørklægning af noget så alvorligt som civile dræbt i krig. Det er altafgørende, at vi får et fuldt indblik. Min store frygt er, at de civile tab er en gave til ekstremisterne i Islamisk Stat, som kan bruge det til at rekruttere yderligere.

Seniorforsker Frederik Rosén fra Dansk Institut for Internationale Studier sætter spørgsmålstegn ved, om tabstallet er korrekt.

- Der er meget, som indikerer, at vi er langt over 70 civile tab, som ministeren oplyser, for det går ekstremt hårdt for sig dernede, siger Frederik Rosén.

Han undrer sig over, at det først er nu, der kommer tal på de civile tab fra dansk side.

Med henvisning til oplysninger fra Forsvarsministeriet ligger det ifølge Metroxpress fast, at der frem til 26. september 2016 er offentliggjort detaljer om 31 bombeangreb, hvor koalitionen selv har erkendt, at der har været civile tab.

I sagerne er antallet af dræbte civile 55, samt 29 sårede.

Dertil kommer 15 sager, hvor koalitionen også har erkendt civile tab, men endnu ikke har opgjort de endelige tal.

Dermed ligger det fast, at antallet af dræbte civile mindst er 70./ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx