22/01-16 06:16

Bombe dræber ni personer under egyptisk politiaktionBombe dræber ni personer under egyptisk politiaktion

Seks politibetjente er blevet dræbt under aktion mod skjulested for militante islamister.

storybild

(Billede: Nariman El-mofty)

Ni personer er omkommet ved en eksplosion i en boligblok i Egyptens hovedstad, Kairo. Blandt de omkomne er seks politifolk, der var del af en aktionsstyrke, som eftersøgte militante oprørere.

En bombe eksploderede, da politiet slog til mod en lejlighed i en forstad til Kairo, siger kilder i den egyptiske sikkerhedstjeneste ifølge nyhedsbureauet AFP. Angiveligt blev lejligheden benyttet som skjulested for islamistiske oprørere.

Skolebørn og ambulancer bliver undtaget svensk id-kontrol
Skolebørn og ambulancer bliver undtaget svensk id-kontrol

Det egyptiske indenrigsministerium oplyser i en skriftlig erklæring, at eksplosionen skete i forbindelse med, at sikkerhedsstyrker forsøgte at demontere en sprængladning, der var placeret i lejlighedskomplekset.

- Politiet havde informationer om, at en gruppe medlemmer af Det Muslimske Broderskab forberedte voldelige aktioner de kommende dage med brug af sprængstoffer og hjemmelavede bomber, oplyser ministeriet.

Belgisk politi har anholdt terrormistænkt
Belgisk politi har anholdt terrormistænkt

Ti personer kom til skade, da bomben gik af, oplyser kilderne.

Militante islamister har optrappet angreb på egyptiske soldater og politi, efter at militæret i 2013 fjernede præsident Mohamed Mursi fra Det Muslimske Broderskab efter store folkelige protester mod Mursis styre. Civile er også blevet dræbt.

Sent onsdag angreb bevæbnede mænd en kontrolpost i den nordlige del af Sinai-halvøen og dræbte fem politifolk. En gruppe, der sympatiserer med Islamisk Stat, har påtaget sig skylden for angrebet.

Mandag ventes der store demonstrationer i Kairo i forbindelse med, at det er fem år siden, at massedemonstrationer mod Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak begyndte i Kairo.

Den nuværende præsident, tidligere hærchef Abdel Fattah al-Sisi, har advaret befolkningen om at tage del i nogen former for demonstrationer på femårsdagen.

/ritzau/AFP

LÆS OGSÅ: Tunnellen mod Sverige forventes genåbnes

LÆS OGSÅ: Mænd afpresset for at ville have sex med mindreårige

LÆS OGSÅ: Grækenland kræver nu at flygtninge skal angive rejsemål

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx