Af Ritzau - 24/07-16 04:58

Islamisk Stat skyder endnu et syrisk kampfly nedIslamisk Stat skyder endnu et syrisk kampfly ned

Det er uvist, om piloten på nedskudt fly overlevede. IS har tidligere vist sig nådesløse i den slags tilfælde.

Et kampfly fra det syriske luftvåben er sent lørdag aften blevet skudt ned af medlemmer af Islamisk Stat. Pilotens skæbne kendes ikke. Det oplyser tv-kanalen al-Jazeera ifølge nyhedsbureauet Tass.

Flyet faldt ned nær byen Salmiya, der ligger cirka 220 kilometer fra den syriske hovedstad, Damaskus.

Ifølge den arabiske tv-kanal blev flyet skudt ned af antiluftskyts affyret fra jorden.

I marts lykkedes det for IS at skyde et andet fly fra det syriske luftvåben ned. Kampflyet var i gang med indflyvningen til en militær luftbase, da det blev ramt af granater.

Piloten overlevede i første omgang ved at skyde sig ud af det brændende fly med katapultsæde, men blev derefter skudt og dræbt af militante IS-folk.

De syriske regeringstroppers forsvarslinje er placeret i Salmiya. Militante fra IS har adskillige gange forsøgt at nærme sig byen, men er hver gang blevet slået tilbage af den syriske hær og frivillige bevæbnede grupper.

I februar sidste år udførte IS en barbarisk gerning over for en pilot fra det jordanske luftvåben. Den ekstremistiske bevægelse havde taget piloten til fange, efter at hans F-16-fly var styrtet ned under et bombetogt i det nordlige Syrien.

Regeringen i Jordan forsøgte at forhandle piloten fri.

Blandt andet blev der talt om at udveksle piloten med en kvinde, der sad fængslet på livstid for sin rolle i et angreb i 2005, hvor 60 mennesker mistede livet.

Men det blev ikke til noget.

IS frigav en video, hvor piloten kunne ses blive henrettet. Han blev lukket ind i et metalbur, hvorefter han blev overhældt med brandbar væske og antændt.

/ritzau/Tass

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx