Af Ritzau - 05/12-16 12:00

Japans premierminister vil besøge Pearl Harbor med ObamaJapans premierminister vil besøge Pearl Harbor med Obama

Efter præsident Barack Obamas besøg i Hiroshima besøger Japans regeringschef Pearl Harbor på Hawaii.

Japans premierminister, Shinzo Abe, vil i denne måned besøge Hawaii sammen med præsident Barack Obama for at mindes ofre for japanernes angreb på Pearl Harbor, skriver Reuters.

- Jeg vil besøge Pearl Harbor sammen med Obama, siger den japanske regeringschef, som mandag holdt pressemøde.

Shinzo Abe besøger Hawaii den 26. og 27. december.

Japanerne gennemførte et overraskelsesangreb på flådebasen Pearl Harbor den 7. december 1941 og indledte Anden Verdenskrig i Stillehavet.

Abes Hawaii-besøg er kommet i stand, efter Obama i maj rejste til Hiroshima, hvor amerikanerne nedkastede verdens første atombombe ved afslutningen på verdenskrigen. Tre dage senere blev endnu en atombombe nedkastet over Nagasaki.

Ved japanernes angreb på Pearl Harbor blev over 2400 amerikanske soldater og civile dræbt. Under det intense bombardement, som varede i to timer, blev over 20 af skibene i USA's Stillehavsflåde ødelagt sammen med 164 fly.

Den japanske premierminister har tidligere i en tale i Washington udtrykt anger over Japans rolle under Anden Verdenskrig.

Shinzo Abe blev i april sidste år den første japanske premierminister i historien, som talte ved en stor samling i Den Amerikanske Kongres, hvor han søgte at styrke forholdet til USA.

Han gav i talen udtryk for dyb anger over de lidelser, som hans land påførte amerikanere og asiater i Japans nabolande under Anden Verdenskrig.

- Efter krigen satte vi ud på en ny kurs, hvor vi var opfyldt af bevidstheden om dyb anger over krigen, hed det i den historiske tale til begge Kongressens kamre.

Japan er USA's vigtigste allierede i Asien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Skatteekspert: Fordel ved udbredt...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx