Af Ritzau - 11/11-16 23:54

Høj musik og computerspil giver mange børn høreskaderHøj musik og computerspil giver mange børn høreskader

- Vi står over for et boom blandt unge, der er i høj risiko for at udvikle egentlig høretab, siger forsker.

Et flertal af børn har oplevet tinnitus, fordi de har været udsat for et så massivt lydniveau, at ørerne er overbelastet og går i alarmtilstand. Det viser en ny undersøgelse, skriver Politiken lørdag.

Ifølge undersøgelsen, der er en ph.d.-afhandling fra Syddansk Universitet, har 67 procent af 501 undersøgte 11-16-årige oplevet tinnitus - en tilstand, der opleves som en indre hyletone eller brusen for øret.

Seks procent havde tinnitus den dag, de blev undersøgt.

Det er især høj musik og computerspil direkte ind i ørerne og larm i daginstitutioner og skoler, der er årsagen til den udbredte oplevelse af tinnitus blandt børn. Det mener ph.d. fra Syddansk Universitet Susanne Nemholt Rosing, som står bag undersøgelsen.

- Vi står over for et boom blandt børn og unge, der er i høj risiko for at udvikle egentlig høretab, kronisk tinnitus og høreoverfølsomhed senere i livet, siger hun til Politiken.

Overlæge, dr.med. Søren Vesterhauge kalder resultaterne bekymrende.

- Den nyeste forskning tyder faktisk også på, at selv støjpåvirkning fra koncerter og den slags, der går over af sig selv på et par dage, vil efterlade varige skader på det indre øre, der efterhånden hober sig op i form af hørenedsættelse og dårlig hørefunktion i støj, siger Søren Vesterhauge ifølge Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx