Af Ritzau - 16/08-16 22:45

Tung dominans sikrer FCK vigtigt skridt mod CL-gruppespilTung dominans sikrer FCK vigtigt skridt mod CL-gruppespil

I en intens affære slog FC København på hjemmebane Apoel FC med 1-0 efter mål af Andrija Pavlovic.

storybild

Billede fra kampen (Billede: Scanpix)

FC København tog et vigtigt skridt mod gruppespillet til Champions League, da cypriotiske Apoel FC blev besejret med 1-0 i Telia Parken tirsdag aften.

Kampens enlige mål blev scoret af Andrija Pavlovic, som fuldendte en fornem FCK-præstation. Spørgsmålet er så, om sejren er stor nok inden returkampen.

I første halvleg ville hjemmeholdet gerne kontrollere kampen, og det virkede til at passe cyprioterne glimrende, som i stedet forsøgte at slå kontra, når muligheden opstod.

Billedet afspejlede sig dog ikke rigtig for alvor i skudstatistikkerne. FCK havde svært ved at spille igennem et klogt, disciplineret Apoel-hold, der gav meget lidt ved dørene fra kampens begyndelse.

Oprykker i Premier League handler stort ind i Belgien
Oprykker i Premier League handler stort ind i Belgien

Kort før pausen formåede FCK dog alligevel at omsætte boldbesiddelsen til mål.

En dyb stikning fra en storspillende Thomas Delaney ramte Pavlovic, og serberen udnyttede, at Apoels målmand meget ivrigt tornede frem. Pavlovic tog en fiks dribling forbi målmanden og kunne nemt sende bolden ind i et tomt Apoel-mål til 1-0.

Hvis FCK havde vist lidt mere skarphed i kampens første 45 minutter, kunne københavnerne sagtens have gået til pause med en større føring.

Den skarphed manglede blandt andet efter cirka en halv times. Federico Santander modtog bolden med ryggen mod mål, og med hjælp fra sin gode fysik fik han drejet sig retvendt mod mål.

Apoel-målmand Boy Waterman reagerede dog hurtigt bag stængerne. Efter pausen fortsatte FCK-dominansen, og Apoel virkede som et hold, der ville være tilfreds med et etmålsnederlag i bagagen inden returopgøret.

FCK ville dog derimod ikke tage til takke med en 1-0-sejr, og presset fra første halvleg blev kun endnu større efter pausen.

Solbakken: Apoel har løftet kollektivet siden 2009
Solbakken: Apoel har løftet kollektivet siden 2009

Det var da også meget tæt på at blive 2-0, da Benjamin Verbic trykkede af fra kanten af feltet. Afslutningen blev rettet af og ramte stolpen.

I kampens sidste fjerdedel fik FCK-målmand Robin Olsen en smule mere at lave. Apoel fik pludselig en stor chance tæt på mål, men den svenske målmand leverede en flot redning.

Det var centimeter fra, at Santander kunne lukke kampen med 2-0 til sidst efter en nedfaldsbold i feltet. Men flere mål blev det ikke til.

FCK har nu et forspring på et mål, når returopgøret spilles i Nicosia 24. august.

LÆS OGSÅ: Simon Kjær skal have ny træner i Fenerbahce

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Optimistisk Tom K: Mine forventninger...
bt.dk
Jens Gaardbo: Mit postnummer får folk...
bt.dk
DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx