Af Ritzau - 27/09-16 11:33

Kun 35 læger tilbage til en kvart million i AleppoKun 35 læger tilbage til en kvart million i Aleppo

Der opfordres til oprettelse af humanitære ruter efter intense kampe i den sydvestlige del af storbyen.

Intense kampe er brudt ud i den syriske storby Aleppo, efter den midlertidige våbenhvile i landet er brudt sammen.

Det får nu verdenssundhedsorganisationen, WHO, til at opfordre til en øjeblikkelig oprettelse af humanitære ruter, skriver Reuters.

Ifølge organisationen er der nu kun 35 læger tilbage i den sønderbombede by, der skal tage sig af de omkring 250.000 tilbageværende personer, der menes at være i byen.

Derfor ønsker WHO at evakuerede syge og sårede ad humanitære ruter. Særligt fra den østlige del af den belejrede syriske storby Aleppo.

Syriens hær og dens allierede udkæmpede tidligt tirsdag intense kampe med oprørere i et boligdistrikt i den sydvestlige del af storbyen Aleppo. Det oplyser højtstående kilder på begge sider til Reuters.

Boligområdet ligger tæt på Ramousah, som er den sydlige indfaldsvej til Aleppo.

Kilder siger til CNN, at de er desperate for at komme ud af byen.

- Alle venter kun på, at der skal komme en mulighed for at slippe ud af Aleppo, siger en 27-årig mand i området, Monther Etaky, som er grafisk designer.

- Byen er nu en spøgelsesby. Der er kun ambulancer og brandbiler her. De seneste tre dag har været skrækkelige. Jeg vænnede mig tidligere til tøndebomber, men de nye missiler er så larmende og frygtelige, siger faren til en to måneder gammel dreng til CNN.

Syriske og russiske luftangreb i Aleppo har ført til beskyldninger om, at der bliver begået krigsforbrydelser mod de tilbageværende indbyggere.

Det står ikke klart, hvilke våben, der bliver anvendt, men FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har nævnt rapporter om bombardementer med blandt andet brandbomber, tøndebomber, klyngebomber og kraftige sprængladninger, der kan ødelægge bunkere.

Over 200 luftangreb rystede Aleppo i weekenden, hvorved over 100 mennesker blev dræbt.

Observationsgruppen, Det Syriske Observatorie for Menneskerettigheder, oplyste mandag, at man har dokumenteret, at luftangreb i Aleppo siden sidste mandag har dræbt 237 mennesker - deriblandt 38 børn.

Medlemmer af Syriens civilforsvar oplyser, at omkring 400 mennesker er blevet dræbt i de seneste uger i Aleppo og byens opland.

/ritzau/Reuters

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Cykelrytter dræbt af puma - slæbt ind...
bt.dk
Ost trækkes tilbage flere steder i...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Voldsom brand hærger strandkro: 'Der...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx