Af Ritzau - 21/12-16 16:30

Stop for samarbejde med statsansatte ærgrer Sophie LøhdeStop for samarbejde med statsansatte ærgrer Sophie Løhde

Innovationsminister Sophie Løhde samarbejder gerne, siger hun, efter at de statsansatte har lagt hende på is.

Det ærgrer innovationsminister Sophie Løhde (V), at statsansatte har meddelt, at de dropper samarbejdet med hende.

Det drejer sig om tre projekter, som var aftalt i overenskomstforhandlingerne: psykisk arbejdsmiljø, samarbejde og tillid og styrket samarbejde centralt og lokalt.

- Det ærgrer mig, at Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) tilsyneladende melder sig ud af samarbejdet om blandt andet bedre psykisk arbejdsmiljø, og som ellers i den grad kommer medarbejdere i staten til gode, siger Sophie Løhde.

De faglige organisationer har flere kritikpunkter. Men dråben, der fik bægeret til at løbe over, var, da to ministerier vil fjerne tre fridage - 24. og 31. december samt grundlovsdag 5. juni. Sagen er i en faglig voldgift onsdag.

CFU's reaktion kommer efter et møde tirsdag med Sophie Løhde. Det var ifølge CFU et krisemøde, som de bad om i november under Claus Hjort Frederiksen (V) som finansminister.

- Jeg er lige tiltrådt som minister på området og har som noget af det første afholdt møde med CFU. Jeg kan kun sige, at jeg ønsker at etablere et godt samarbejde med de faglige organisationer, siger Sophie Løhde.

- Vi havde et meget ærligt møde, og i et samarbejde skal der jo også være plads til, at vi ikke ser ens på alt, tilføjer hun.

De statsansatte genoptager først samarbejdet med regeringen om de tre projekter, når innovationsministeren sender helt nye signaler, oplyser Flemming D. Vinther, som er formand for CFU og Hærens Konstabel- og Korporal Forening.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Lamslået over Skats direktør-finte:...
bt.dk
Træner skreg i omklædningsrummet: 'Så...
bt.dk
Historisk kro i flammer: Står ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx