Af Ritzau - 15/12-16 17:01; Opdateret: 15/12-16 17:26

S: Vi har allerede en dygtig generalkonsul i FlensborgS: Vi har allerede en dygtig generalkonsul i Flensborg

Regeringen har skabt unødigt rod i en ellers stabil situation i Flensborg, mener Socialdemokratiet.

Henrik Becker-Christensen gør det godt som generalkonsul i Flensborg, og mindretallet i Sydslesvig har ikke fortjent den nuværende uro om posten.

Det mener Socialdemokratiet, der dog understreger, at det er op til statsministeren at udpege personer til posten som generalkonsul.

- Statsministeren burde forholde sig til, at han har en meget, meget, dygtig mand på posten. Og at stillingen ikke er ledig, siger Socialdemokratiets medlem af Sydslesvig-udvalget, Christian Rabjerg Madsen.

Udmeldingen kommer efter, at Bertel Haarder (V) har afslået posten, og statsminister Lars Løkke Rasmussen kort efter fastslog, at han nu vil finde en anden person med en stærk politisk profil til jobbet.

Det fem mand store Sydslesvig-udvalg fungerer som bindeled mellem det danske mindretal i Sydslesvig og Folketinget. Christian Rabjerg Madsen kalder forløbet "meget rodet".

- Det synes jeg ikke, det danske mindretal syd for grænsen kan være tjent med. De har ikke fortjent på den måde at blive brik i noget rod, som skyldes, at en intern regeringsrokade skulle gå op, siger Christian Rabjerg Madsen.

Han henviser til, at Bertel Haarder måtte forlade posten som kulturminister, efter at regeringen blev udvidet med LA og Konservative. Ministerposten gik i stedet til Mette Bock fra Liberal Alliance.

Spørgsmål: Statsministeren fastslår, at han vil have en person med en høj politisk profil og mange kontakter ind på posten som generalkonsul. Kan der ikke være god mening i det?

- Jeg synes ærlig talt, at det er en mærkelig begrundelse, som ikke afspejler den måde, jeg mener Henrik Becker-Christensen har varetaget stillingen på.

- Vi har et tæt samarbejde med ham i Sydslesvig-udvalget. Han har løftet opgaven helt eminent, og han er meget højt respekteret.

- Man kan se på de mange reaktioner fra almindelige danskere syd for grænsen, men også fra repræsentanter fra mindretallet, at de er meget, meget kede af at miste Henrik Becker, siger Christian Rabjerg Madsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Geggo afslører: Jeg er startet på en...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Kronprins Frederiks ekskæreste i...
bt.dk
Politiet jagter mand med specielle...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx