18/03-16 08:18; Opdateret: 18/03-16 10:16

B&O skal udvikle tv med sydkoreanske LG ElectronicsB&O skal udvikle tv med sydkoreanske LG Electronics

Aftale med LG om udvikling af tv skal spare B&O 200 millioner kroner om året. Første produkt lanceres i 2017.

Den danske hi-fi-producent Bang & Olufsen (B&O) indgår strategisk partnerskab med den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics om udvikling og produktion af tv, oplyser selskabet.

Ifølge B&O, der fortsat er i dialog med en mulig køber af hele butikken, er aftalen en del af planen om at strømline forretningen for at sikre fremtidigt overskud.

- Partnerskabet med LG vil gøre det muligt for Bang & Olufsen fortsat at være med helt fremme inden for innovation af tv - en kategori, der i øjeblikket undergår store forandringer, og som er særdeles vigtig for Bang & Olufsen.

- Partnerskabet vil adressere Bang & Olufsens hovedudfordringer relateret til skala og kompleksitet, siger selskabets topchef, Tue Mantoni, i meddelelsen.

B&O venter at kunne spare omkring 150-200 millioner kroner om året med aftalen, når den er fuldt implementeret over de næste tre år.

- Partnerskabet vil bidrage til at løse en central strategisk udfordring, idet Bang & Olufsen vil opnå teknologiske kompetencer og den fornødne stordrift for at kunne forbedre selskabets langsigtede indtjening.

- Partnerskabet vil gøre det muligt for Bang & Olufsen at fokusere på kernekompetencer inden for akustik og design, alt imens selskabets supply chain, udvikling, produktion og service optimeres yderligere, lyder det i meddelelsen.

Det dansk-sydkoreanske ægtepar barsler allerede med det første barn - et OLED-TV, som lanceres i 2017.

Forlovelsen blev dog indgået allerede i februar, hvor LG Electronics annoncerede et samarbejde med B&O Play om lyd til LG's nyeste smartphone, LG G5.

Derudover omfatter partnerskabet samarbejde på andre områder såsom licens ogaktiviteter relateret til salg af andre produkter.

I november 2015 offentliggjorde B&O, at selskabet forhandlede med en eller flere købere af hele eller dele af aktiekapitalen. Og den proces er fortsat i gang med én potentiel byder, oplyser selskabet.

- På nuværende tidspunkt har Bang & Olufsen ikke indgået noget bindende tilsagn, og der er fortsat usikkerhed om udfaldet af dialogen med den potentielle byder, lyder det i meddelelsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmper for sit liv: Hele Frankrig...
bt.dk
Vidne i retten: Peter Madsen drømte...
bt.dk
Se billedet: 'Årgang 0'-Rachel med...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx