Af Ritzau - 09/11-16 21:16

Luftangreb fra koalitionen dræber 20 civile i SyrienLuftangreb fra koalitionen dræber 20 civile i Syrien

- Ni kvinder og to børn var blandt 20 dræbte civile i landsby kontrolleret af IS, oplyser overvågningsgruppe.

Amerikansk-støttede styrker fortsatte onsdag offensiven mod Islamisk Stats bastioner i Syrien og Irak, og et luftangreb udført af den amerikanskledede koalition dræbte angiveligt 20 civile nær den syriske by Raqqa.

Det er overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der melder, at fly fra koalitionen natten til onsdag ramte en landsby, Al-Heisha, som kontrolleres af Islamisk Stat.

- Ni kvinder og to børn var blandt 20 dræbte civile. 32 blev såret, siger overvågningsgruppens leder, Rami Abdul Rahman.

Syriens Demokratiske Styrker, der støttes af USA, og som hovedsageligt består af kurdere og arabere, afviser rapporterne om 20 dræbte.

Over 200 familier er flygtet fra Al-Heisha, siger en talsmand for SDF.

- Krigere fra Islamisk Stat opstillede tunge våben i vores landsby og boede mellem os, så eventuelle angreb ville de ramme os, siger den 45-årige Saada al-Aboud efter sin flugt fra byen.

- De ville ikke lade os forlade byen. Vi måtte flygte ved at løbe ud på markerne med vore børn og gamle. Hvad skulle vi ellers have gjort? Vi efterlod alt, hvad vi ejede, tilføjer han.

En sejr i den syriske by Raqqa og i den irakiske storby Mosul kan medføre en total opløsning af det selverklærede kalifat, som Islamisk Stats leder, Abu Bakr al-Baghdadi, udråbte fra en moské i Mosul i 2014.

De fremrykkende irakiske styrker i området omkring Mosul har mødt uventet hård modstand og bliver angrebet med vejsidebomber, lureminer, selvmordsbilbomber, snigskytter og mortérgranater.

Det samme ventes at ske i Raqqa i Syrien, når oprørerne i Syriens Demokratiske Styrker (SDF) for alvor får indledt deres offensiv mod byen.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Storstrejke kan ramme flytrafikken i...
bt.dk
Trumps valgkonsulenter afsløret med...
bt.dk
Kim Jong-Un kan nå Europa med sit nye...
bt.dk
Ny p-pille til mænd på vej
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx