Af Ritzau - 14/04-17 18:46

Sur smiley til køkken på Donald Trumps Mar-a-LagoSur smiley til køkken på Donald Trumps Mar-a-Lago

Inspektører påtaler risiko for inficeret kød fra ødelagte frysere på Trumps feriecenter i Palm Beach.

Fødevaretilsynet i Florida har rettet hård kritik mod forholdene i køkkenet på præsident Donald Trumps Mar-a-Lago feriecenter, hvor han har modtaget adskillige af verdens ledere.

Det skriver den britiske avis The Guardian.

Inspektører har efter et kontrolbesøg tidligere på året beskrevet potentielle farer for servering af inficerede rå fisk og inficeret kød fra ødelagte frysere, hedder det. De fleste fejl er dog blevet hurtigt udbedret.

Den eksklusive Palm Beach "country club", hvor den amerikanske præsident i stigende grad har ønsket at modtage politiske ledere til middage og diplomati, blev kritiseret af inspektørerne i januar.

Det var få dage inden, Trump var vært for den japanske premierminister, Shinzo Abe, på Mar-a-Lago.

- Myndighederne i den amerikanske delstat siger, at de fandt flere brud på reglerne, som er i kategorien "høj prioritet", skriver den britiske avis.

Blandt mindre alvorlige regelbrud, som er blevet påpeget, er rustne hylder i kølerum og mangel på varmt vand ved håndvaske til køkkenpersonalet.

Inspektørerne har også påtalt, at fisk, som er blevet serveret rå eller utilstrækkeligt kogt, ikke har været igennem den krævede parasitbehandling.

Påtalerne fra tilsynet er uventede for en klub, hvor det koster 200.000 dollar (omkring 1,4 million kroner) at blive optaget, og hvor det årlige medlemskab koster 14.000 dollar (op mod 100.000 kroner).

Rækken af forsømmelser, fejl og regelbrud er blevet beskrevet i detaljer på en hjemmeside, som avisen Miami Herald omtalte onsdag.

De statslige inspektører konkluderer i deres rapport, at Mar-a-Lagos køkken lever op til minimumsnormerne.

Men klummeskriveren Jose Lambiet, som har skrevet om sagen i Miami Herald, sagde i februar til The Guardian, at han aldrig har været en fan af maden på Mar-a-Lago.

- Maden er på grænsen til at være mad fra et cafeteria, sagde Lambiet.

Han tilføjede, at han igennem årene har fået flere måltider på Mar-a-Lago, som var "pinlige."

Lambiet sagde dengang, at baggrunden for flere regelbrud er, at Trump selv har haft for travlt.

- Tidligere gik han selv i køkkenet og sikrede sig, at alt gik rigtigt til. Han er en person, der følger meget nøje med, når det gælder Mar-a-Lago, sagde Lambiet.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Han skulle være henrettet i dag: Men...
bt.dk
Mand fik sin penis slemt i klemme...
bt.dk
Verdensstjerner gik fra hinanden...
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx