Af Ritzau - 07/09-16 21:41

Nørrebro-skole fik flere danske elever med 10 års indsatsNørrebro-skole fik flere danske elever med 10 års indsats

På Rådmandsgade Skole har man taklet store antal etniske elever. Et langt sejt træk, lyder det.

Det har været "et langt sejt træk" at rette op på den etniske skævvridning på Rådmandsgade Skole på Nørrebro i København.

I begyndelsen af 00'erne havde folkeskolen kun omkring 30 procent etnisk danske elever, men i 2016 ser en helhedsindsats - samt en smule held - ud til at have rettet op på udviklingen.

- I vores indskoling i dag ligner vi kvarteret fuldstændigt med en lille overvægt af etnisk danske elever. Mellemtrinet er mere fifty -fifty, og udskolingen har stadig en mere etnisk fordeling, siger souschef på Rådmandsgades Skole, Martin Wåhlin.

Først i dag kan man ifølge ham se effekten af en indsats, der har varet i mere end ti år.

Skolen oplevede for alvor en stigning i antallet af etniske elever for omkring 15 år siden, og derfor forsøgte samle etniske danskere i færre klasser, som man i dag også gør det på Langkaer Gymnasium i Aarhus-forstaden Tilst.

Men den praksis er man i dag stoppet med på Nørrebro til fordel for en satsning på et nyt image.

- Vi har vist os i gadebilledet, og skolelederen har stillet sig op på ølkassen og sagt, "vi er en normal folkeskole - ikke den sorte skole på Nørrebro eller noget som helst andet - vi er en god dansk folkeskole", siger Martin Wåhlin.

Samtidig var skolen heldig i årene omkring finanskrisen, da en del forældre pludselig valgte at holde deres børn i skolen, i stedet for at flytte fra Nørrebro til forstæderne, som man før havde set det.

- Vi fik et par årgange, der ikke flyttede til Herlev. Så ændrede billede sig, siger Martin Wåhlin.

Også på Nørremarksskolen i Vejle forsøgte man sig i starten af 00'erne at opdele efter etnicitet. Men da man fik besked fra Undervisningsministeriet om, at det var en ulovlig praksis, forsøgte man sig med andre metoder.

Blandt andet fik skolen en ny innovationsprofil og et nyt navn, så skolen i dag hedder Nova Skolen, skriver Berlingske.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx