Af Ritzau - 13/11-16 02:05

Punkteret dæk tvinger Norwegian-fly til nødlandingPunkteret dæk tvinger Norwegian-fly til nødlanding

I over tre timer cirklede passagerfly over Nordsøen for at komme af med brændstof, før det kunne lande.

Et passagerfly fra Norwegian måtte lørdag eftermiddag nødlande på vej til De Kanariske Øer. Det skete, fordi et dæk punkterede, da flyet lettede fra lufthavnen i Stavanger.

Det skriver TV2 i Norge.

- Flyet er punkteret under take-off, oplyste Norwegians pressekontakt ved 16-tiden.

Punkteringen blev opdaget, lige efter at flyet havde fået luft under vingerne. Men alligevel gik der tre timer, før maskinen var nede på jorden igen.

- Det er for tungt til at lande. Det må forbruge brændstof, så det vil tage lidt tid, før det kan lande, forklarede Norwegian.

For at få tømt tankene med brændstof cirklede flyet over Nordsøen og Stavanger i over tre timer. Derefter foretog det en "kontrolleret nødlanding", beretter TV2 Norge.

Brandvæsen, politi og flere ambulancer var for en sikkerheds skyld kørt i stilling i tilfælde af et havari. Men landingen foregik helt udramatisk, og ingen kom noget til.

Inden landingen fløj maskinen i meget lav højde hen over lufthavnen. Det skete for at give teknikere på jorden mulighed for at foretage observationer af understellet.

- De (piloterne, red.) sænker hjulene og passerer lufthavnen. Så har kyndige mulighed for en visuel observation af dækkenes tilstand, siger Leif Anker Lorentzen, direktør for lufthavnen Sola i Stavanger.

En person, der overværede overflyvningen, fortæller til tv-stationen, at flyets venstre dæk var fuldstændig flænset.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
Husker du Henrik og alle de andre?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx