Af Ritzau - 18/04-17 16:54

Har du købt elbil i år - så kan du få penge tilbageHar du købt elbil i år - så kan du få penge tilbage

Ny aftale om registreringsafgift på elbiler kan give en kontant gevinst til danskere, der har købt elbil i år.

Da afgiften på elbiler steg 1. januar, så førte det til et dyk i salget af elbiler.

Men er du blandt de danskere, som alligevel har købt en elbil i årets første måneder, så er der nu penge at hente.

Regeringen, Socialdemokratiet og De Radikale blev tirsdag enige om at lempe indfasningen af højere registreringsafgift. Den aftalte partierne ellers selv i 2015.

Af den nye aftaletekst fremgår det, at lempelserne i registreringsafgiften får virkning fra 1. januar 2017. Altså med tilbagevirkende kraft.

Det vil formentlig betyde, at nogle elbil-købere skal have flere tusind kroner tilbage, fordi de har betalt en høj registreringsafgift.

I 2015 aftalte parterne, at registreringsafgiften på el- og brændselscellebiler over en periode på fem år skulle stige til det samme niveau som andre biler.

I 2016 betød det, at afgiften på el- og brændselscellebiler udgjorde 20 procent af registreringsafgiften og pr. 1. januar 2017 steg afgiften til 40 procent.

Den nye aftale sænker registreringsafgiften til 20 procent. Denne sats gælder, indtil der er registreret 5000 nye elbiler i Danmark. Eller indtil 1. januar 2019, hvor afgiften bliver hævet, uanset om der er solgt 5000 elbiler eller ej.

Aftalepartierne er enige om at mødes igen i andet halvår 2018 for at drøfte status på udviklingen i elbilsalget i lyset af den nye aftale.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx