Af Ritzau - 23/05-17 11:17; Opdateret: 23/05-17 11:59

Pensionist får 12 års fængsel for sexovergreb over nettetPensionist får 12 års fængsel for sexovergreb over nettet

En 70-årig mand er dømt for medvirken til overgreb på børn, som han livestreamede fra sit hjem i Brøndby.

Retten i Glostrup idømmer John Bech Jacobsen 12 års fængsel i omfattende sag om medvirken til overgreb på børn i Filippinerne over internettet.

Dermed er der sat et foreløbigt punktum i en omfattende sag om 346 overgreb i løbet af årene 2011 til 2016. Sagen er historisk i sit omfang.

Hjemme i arbejdsværelset i lejligheden i Brøndby sad den 70-årige mand og kiggede på optagelser via internettet.

Her optrådte børn og voksne i sexshows, som manden havde betalt for og livestreamede fra sin computer.

Han er dømt i 125 forhold vedrørende medvirken til overgreb mod børn under 15 og i 218 forhold om medvirken til, at børn under 18 deltog i pornografiske shows.

I sin kortærmede skjorte med røde og blå tern sad manden stille og lyttede, da dommen blev læst op i retten. Der blev lagt særligt vægt på omfanget af sexshows og forholdene omkring dem.

Den tiltalte har tidligere forklaret, at overgrebene ikke havde noget med seksuel interesse at gøre, men det handlede om at hjælpe nogle mennesker, der havde brug for det. Men den forklaring afviser retten.

- Vi mener modsat, at det klart fremgår, at de omhandlede sexshows blev efterspurgt på grund af en seksuel interesse, læser retsformand Hans J. Christensen.

Det er blevet vurderet, at den 70-årige ikke udgør tilstrækkelig væsentlig fare. Derfor blev han idømt fængselsstraf og ikke forvaring.

I det 118 sider lange anklageskrift kan man læse, hvordan børn på mandens befaling hundredvis af gange er blevet tvunget til at forgribe sig seksuelt på hinanden.

I andre tilfælde skal forældre have forulempet deres egne børn.

Politiet har ikke en eneste optagelse af de mange overgreb. I denne usædvanlige sag har ord været det bærende bevismateriale.

Det, som politiet hovedsageligt har gået efter, er den chat, som pensionisten har sendt før og under de overgreb, der blev begået.

Der var enighed i domsmandsretten og manden skal fortsat fængsles på grund af sagens store omgang og grovhed.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Særligt én type kvinder får aborter...
bt.dk
Stort salg vakler: Kendt dansker kan...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx