Af Ritzau - 18/10-16 14:26; Opdateret: 18/10-16 15:47

DF vil finkæmme tre års bilag og refundere flere pengeDF vil finkæmme tre års bilag og refundere flere penge

EU-bilag giver DF skrammer, siger DF's gruppeformand Anders Vistisen, som ikke ville med i gruppen Meld.

storybild

Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Morten Messerschmidt fik partiet med i den EU-kritiske europæiske gruppe Meld. Nu betaler partiet penge tilbage til EU-Parlamentet. (Billede: Scanpix/Nils Meilvang)

Det rammer Dansk Folkeparti, at partiet har fået EU-midler, der sandsynligvis er givet på et forkert grundlag. Derfor gennemgår partiet bilag fra 2012 til 2015 fra EU, og betaler penge tilbage til EU-Parlamentet,

Det siger DF's gruppeformand i Europaparlamentet, Anders Vistisen.

Partiet refunderer tilskud til en bustur for frivillige til Bruxelles, medietræning for Morten Messerschmidt og Anders Vistisen og en annonce-kampagne i Metroexpress.

- Der er ingen tvivl om, at sagen har givet Dansk Folkeparti skrammer. Det er vi rigtig, rigtig kede af. Man skal ikke omgås offentlige midler på den måde, vi har gjort det, siger Anders Vistisen.

- Det er så langt fra, hvordan vi vil gøre den slags ting, som det overhovedet kan være. Der er kun én ting at gøre: Lægge sig ned og sige undskyld til danskerne og beklage overfor Europaparlamentet, siger han.

Mandag møder han EU-Parlamentets finanskomité om sagen.

Anders Vistisen forklarer, at partiet vil refundere flere udgifter.

- Det er bare et par eksempler. Vi kommer til at tilbagebetale på flere områder. Men vi kan ikke give et endeligt overblik, før vi har været det hele igennem, siger Anders Vistisen.

Når gennemgangen er færdig, sender Vistisen en indstilling til DF's partiledelse om, hvad partiet i alt bør betale tilbage, påpeger han.

- Sagen er rigtig træls. Den har vist, at vi ikke har haft styr på disse EU-midler, siger Anders Vistisen.

Mandag oplyste partiformanden Kristian Thulesen Dahl, at partiet frivilligt betaler 200.000 kroner tilbage. De er givet gennem den fælles europæiske EU-kritiske alliance Meld.

Beløbet blev givet til to EU-konferencer i 2014 og 2015. Samtidig holdt partiet sommergruppemøder i Kolding og Skagen.

- Vi har principielt altid været modstander af disse europæiske partier. Den holdning skulle vi have stået ved. Og modstået fristelsen til at komme i gang med det cirkus, siger Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti kan ikke fremlægge alle bilag fra Meld. Det begrunder Anders Vistisen med, at nogle bilag tilhører andre partier i EU-Parlamentet.

Det var Morten Messerschmidt, der fik partiet med i Meld. Han gik af som gruppeformand, da partiet betalte 1,6 millioner tilbage til EU-Parlamentet, som krævede 2,9 millioner kroner.

Spørgsmål: - Manglede Morten Messerschmidt fingerspidsfornemmelse?

- Kollektivt syntes vi, at vi skulle have en andel, når der blev givet så mange penge til pro-europæiske partier. I bagklogskabens fuldstændigt ulideligt klare lys havde det været nemmere at stå udenfor med rene hænder, siger Anders Vistisen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx