Af Ritzau - 22/09-16 20:00

Danske atleter mister tilliden til WadaDanske atleter mister tilliden til Wada

Danske Elitesportsudøveres Forening opfordrer Anti Doping Danmark til at stoppe indberetninger til Wada.

Danske atleter har mistet tilliden til Det Internationale Antidoping Agentur (Wada).

Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF) opfordrer derfor til at stoppe med at indberette personfølsomme data til Wada.

- Jeg vil i hvert fald sige, at min tillid til Wada for øjeblikket er meget, meget lille, siger formanden for DEF, Mark O. Madsen, til TV2 Sport.

Forleden meddelte Sverige, at man ikke vil indberette flere svenske dispensationer til at anvende medicin i forbindelse med elitesport til Wada. Det skete som følge af, at hackergruppen Fancy Bears har offentliggjort følsomme sundhedsdata fra 66 idrætsudøvere i den seneste tid.

- Vi ser det som en måde, svenskerne kan lægge pres på WADA på, for at få rettet op på det her. Det må simpelthen ikke ske. Det er jo personfølsomme oplysninger, der bliver udstillet, siger Mark O. Madsen og opfordrer Anti Doping Danmark (ADD) til at gå samme vej.

Hos ADD vil man dog ikke følge svenskernes eksempel.

- Vi vil gøre, som vi hidtil har gjort og lægge data op til Wada. For vi har tillid til, at sikkerheden er i orden for de data, vi lægger op, siger juridisk konsulent hos ADD Jesper Frigast til TV2 Sport.

Jesper Frigast forklarer, at man bygger sin tillid til Wada på, at lækket til hackerne ikke skyldes et sikkerhedsbrist i teknisk forstand, men at hackerne fik adgang til et password.

De 66 atleter har alle deltaget i OL i Rio, og for Danmarks vedkommende er fire atleter ramt af offentliggørelsen af personfølsomme oplysninger.

Det drejer sig om svømmerne Pernille Blume og Jeanette Ottesen, banerytteren Niklas Larsen samt håndboldspilleren Casper U. Mortensen.

Alle fire har fået offentliggjort deres tilladelse til at bruge astmamidlet terbutalin.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx