Af Ritzau - 02/11-16 13:28

Svensk statsminister fortryder ikke flygtningepolitikSvensk statsminister fortryder ikke flygtningepolitik

Den svenske statsminister undviger at svare på, om han har ændret syn på Danmarks flygtningepolitik.

Onsdag forlængede Sverige id-kontrollen ved grænsen til Danmark.

Det er et håndgribeligt billede på, at Sverige har forladt den tidligere politik. Her undgik man at tale om en øvre grænse for, hvor mange flygtninge landet kan tage.

På pressemødet i forbindelse med Nordisk Råds møde i København undviger den svenske statsminister dog at svare på et spørgsmål om, hvorvidt han nu fortryder tidligere tiders hårde svenske kritik af den danske udlændingepolitik.

- Jeg vil undlade at kommentere på dansk politik, siger Stefan Löfven og tilføjer, at det er åbenlyst, hvorfor Sverige har indført grænsekontrol.

- Sidste år havde vi den mest dramatiske situation med migration siden Anden Verdenskrig.

- Sverige modtog 163.000 asylansøgere. 70 procent kom fra september til december. Så alle kan se, at det var en ekstraordinær situation, siger Stefan Löfven.

Han kommer samtidig med en utilsløret kritik af EU og indirekte af de EU-lande, som i svensk optik burde have taget mere ansvar for fordeling af flygtninge.

- Vi havde et EU, der ikke fungerede og ikke kunne levere en fælles asylpolitik. Få lande tog et stor ansvar. Sverige har intet at skamme over. Vi er meget stolte over det, vi har gjort, siger Stefan Löfven.

Han mener, at Sverige er nødt til at tage hensyn til "orden og sikkerhed" i landet. Derfor forlængede Sverige onsdag id-kontrollen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
Morgenmadsprodukt kaldes tilbage:...
bt.dk
Rystende overvågningsvideo afslørede...
bt.dk
Mand død i brand
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx