Af Ritzau - 07/08-16 03:37

Brasiliens feterede skønhedskirurg er dødBrasiliens feterede skønhedskirurg er død

Plastikkirurgen Ivo Pitanguy var et ikon på højde med Pelé i sit skønhedsbesatte hjemland.

Efter at have udført tusindvis af skønhedsoperationer er Brasiliens ikon inden for skønhedskirurgi, Ivo Pitanguy, død.

Plastikkirurgen nåede lige at få åbningen af OL i Rio med, før han lørdag eftermiddag døde i sit hjem af et hjertetilfælde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Gennem årtier valfartede kongelige, statsoverhoveder, filmstjerner og andre berømtheder fra hele verden til Pitanguys klinik. Han havde i det skønhedsbesatte Brasilien opnået et ry som en uovertruffen mester med skalpellen.

Hans popularitet i Brasilien illustreres af, at Ivo Pitanguy fredag var tildelt det ærefulde hverv at holde den olympiske fakkel på dens sidste strækning til åbningsceremonien på Maracanã.

Siddende i en kørestol med faklen i hånden i Rio-bydelen Gavea, hvor hans klinik ligger, blev Ivo Pitanguys sidste offentlige optræden.

Skønhedskirurgi er en kæmpe industri i Brasilien, og næsten ingen andre steder i verden er efterspørgslen på plastikkirurgi større end i Sydamerikanske største land.

Skønhed er sammen med fodbold og samba dét, som knytter Brasilien kulturelt sammen som nation, og når landet i dag kan prale af at have flere end 4500 kosmetiske kirurger med licens – det højeste antal per indbygger i verden – skyldes det ikke mindst pioneren Pitanguy, skrev Berlingske således i 2014 i et portræt af kirurgen.

Og hans evner var ikke kun forbeholdt velhavende kunder.

Ifølge Berlingske havde han i over 50 år ladet sine studerende rotere mellem sin private klinik og et offentligt hospital, hvor de fik træning i kosmetisk kirurgi og samtidig gav fattige gratis kosmetiske operationer.

Over 220 offentlige sygehuse i Brasilien har siden taget ideen til sig og fulgt hans motto om, at "de fattige har også ret til at være smukke" ifølge artiklen.

Wmagazine skrev i 2008, at Ivo Pitanguy var globalt berømt, "men i sit hjemland Brasilien var han en legende, der som offentligt kendt person kun blev overskygget af fodboldguden Pelé".

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx