Af Ritzau - 19/10-16 09:22; Opdateret: 19/10-16 11:38

Politivogn kører ind i filippinske USA-demonstranterPolitivogn kører ind i filippinske USA-demonstranter

Med tåregas har politiet i Manila opløst en antiamerikansk demonstration foran USA's ambassade.

Cirka 1000 mennesker er onsdag blevet mødt af tåregas fra filippinsk politi, da de deltog i en demonstration foran USA's ambassade i Filippinernes hovedstad, Manila.

Yderligere viser tv-billeder ifølge Reuters og dpa en patruljebil køre ind i demonstranter, efter at den kom under angreb fra de utilfredse borgere.

- Det (politivolden, red.) kan på ingen måde retfærdiggøres, siger Renato Reyes, generalsekretær for den venstreorienterede aktivistgruppe Bayan, til journalister.

- Selv mens præsidenten har erklæret at føre en selvstændig udenrigspolitik, render det filippinske politi fortsat rundt, som om at det er USA's håndlanger, siger han videre.

På Twitter skriver Renato Reyes, at ti demonstranter er blevet bragt til hospitalet. Det er dog ikke blevet bekræftet andre steder.

Billeder fra den lokalte tv-station ABS CBN viser ifølge AFP, at en politibil bakkede hurtigt ind i demonstranterne for derefter at køre frem igen.

Mindst to personer blev ifølge tv-stationen kørt over, mens flere andre blev ramt.

Politichef i Manila Oscar Albayalde bekræfter, at en politivogn ramte demonstranter, men afviser, at chaufføren skulle være skyldig i noget.

- De blev ikke rigtig kørt over. Demonstranterne forsøgte at vælte politibilen. I den forbindelse forsøgte chaufføren at komme fri og ramte uforsætligt nogle uvorne demonstranter, der fik mindre skader, siger han til AFP.

Arsenio Riparip fra lokalpolitiet oplyser, at 23 personer er blevet anholdt. Han var med til at sætte en stopper for demonstration.

- Vi var nødt til at opløse dem. De begyndte. De forsøgte at trænge ind på ambassaden. Vi var nødt til at bruge tåregas. De overrumplede betjentene, siger han til AFP.

I løbet af protesten blev der blandt andet kastet rød maling mod ambassadens port, mens mure blev overtegnet med slogans såsom "Ud med amerikanske tropper" og "USA, en plage for arbejdere", skriver dpa.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx