Af Ritzau - 30/08-16 09:59; Opdateret: 30/08-16 12:02

Regeringen sætter 24 milliarder af til boligejereRegeringen sætter 24 milliarder af til boligejere

De, der har betalt for meget i ejendomsskat, kan se frem til at få penge retur.

Regeringen afsætter 24 milliarder kroner frem mod 2025 til "tryghed for boligejerne".

Pengene skal dels gå til tilbagebetaling til de boligejere, der historisk har betalt for meget i ejendomsskat på grund af forkerte vurderinger.

Og dels skal de sikre "tryghed for boligejerne" ved overgangen til det nye ejendomsvurderingssystem, der er på vej.

Det fremgår af regeringens udspil til 2025-plan.

- Vi har det akutte problem, at de nuværende ejendomsvurderinger er fejlbehæftede, og nogle borgere betaler deres boligskat på et forkert grundlag.

- Derfor vil der snart blive lavet et nyt og mere retvisende vurderingssystem. Det vil betyde, at nogle boliger vil blive vurderet lavere, andre højere, fremgår det af regeringens udspil, "Helhedsplan - for et stærkere Danmark".

Selve det nye ejendomsvurderingssystem er ikke blevet præsenteret endnu.

Men selv om regeringen har lagt op til, at staten hverken skal kræve mere eller mindre ind i ejendomsskatter samlet set, vil et nyt vurderingssystem formentlig betyde, at nogen kommer til at betale mere end i dag, mens andre kommer til at slippe billigere.

- Jeg har ikke nogen ambition om at gå hårdt til boligejerne, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Han understreger, at de 24 milliarder er regeringens "bedste bud" på, hvor mange penge der bliver brug for. Regeringens udspil til nyt ejendomsskattesystem kommer senere, forklarer han.

For Søren Pape Poulsen, der er formand for De Konservative, er de 24 milliarder til boligejerne det, han er mest glad for i regeringens udspil.

- For os er det vigtigt, at boligejerne stilles bedre.

- De 24 milliarder til boligejerne handler om, hvordan systemet skal være i fremtiden. Vi så gerne, at vi tog et helt opgør med boligskat-systemet, men det er for tidligt at sige noget om endnu, for det kommer an på, hvad regeringen lægger frem, siger formanden.

De Konservative har gjort lavere boligskatter til et altoverskyggende hovedkrav i de forestående forhandlinger. Regeringen nævner dog intet om, at den har planer i den retning.

Til gengæld indgår et lavere rentefradrag som et af finansieringselementerne af 2025-planen. Det vil alt andet lige gøre det dyrere for boligejerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx