Af Ritzau - 03/11-16 08:27; Opdateret: 03/11-16 09:36

Tobakskompagni skærer op mod 150 job i ny sparerundeTobakskompagni skærer op mod 150 job i ny sparerunde

En sammenlægning af forsyningskæder skal spare Scandinavian Tobacco Group for løn til 150 ansatte.

Den danske tobaksvirksomhed Scandinavian Tobacco Group skal ud i en ny sparerunde, der kommer til at betyde 150 ansatte færre i virksomheden i Europa. Heraf "omkring en håndfuld" stillinger i Danmark, lyder det fra topchef Niels Frederiksen.

Spareøvelsen skal optimere salgs- og supportfunktionen og lægge forsyningskæderne for maskinfremstillede cigarer, pibetobak og finskåren tobak sammen. Det letter samlet budgettet for 60-65 millioner kroner om året.

- Vi er i tobaksindustrien, hvor vi er vant til faldende markeder, og det betyder, at vi er nødt til løbende at arbejde med vores effektivitet, hvis vi skal tjene flere penge, siger Niels Frederiksen til Ritzau Finans.

Udmeldingen kommer samtidig med tobakskompagniets regnskab for tredje kvartal, hvor forventningerne til, hvor meget årets salg vil vokse, må skrues ned.

Tidligere ventede Scandinavian Tobacco Group en vækst på 1-3 procent, men må nu tage til takke med salg på niveau med sidste år.

Selskabet fik et resultat før skat på 200 millioner kroner i tredje kvartal mod 189 millioner kroner i samme periode 2015. Det sker på baggrund af en omsætning, der med 1,7 milliarder kroner ligger på linje med samme periode sidste år.

I forbindelse med en igangværende spareplan skal tobakskompagniet inden 2018 skære ned på omkostninger for 500 millioner kroner sammenlignet med 2014.

I september meddelte virksomheden, at en cigaretfabrik i Nykøbing Falster lukkes ned, og produktionen flyttes til Holland. Dermed mister fabrikkens omkring 100 ansatte deres job.

Også produktion i Wuustwezel, Belgien, lukkes ned, så antallet af produktionssteder går fra 14 til 12 i alt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx