Af Ritzau - 12/08-16 15:36

Dyr uge koster Novos pengekasse 42 milliarder kronerDyr uge koster Novos pengekasse 42 milliarder kroner

Skuffende regnskaber fra selskabets store investeringer har taget en stor bid af værdierne.

Det har været en dyr uge for Novo A/S, pengetanken hos Novo Nordisk Fonden, der har måttet se skuffende regnskaber fra sine store investeringer æde af værdierne.

Hele 42 milliarder kroner har fonden lidt i urealiseret kurstab på seks handelsdage.

Det skriver Ritzau Finans.

Sidste fredag skuffede Novo Nordisks halvårsregnskab aktionærerne og gav et kæmpe kursknæk.

Onsdag fulgte Novozymes efter med et regnskab, der viste svag vækst og udløste kursfald, og torsdag var det så FLSmidths tur til at give aktionærerne en mavepuster.

Novo Nordisk Fonden ejer via Novo A/S mere end en fjerdedel af de to førstnævnte og mindst 15 procent af FLSmidth. Og med de seneste års voldsomme vækst i Novo Nordisk bestyrer fonden efterhånden langt over 300 milliarder kroner.

2016 har ikke været noget godt år for fondens pengekasse. Investeringerne tæller blandt andet C20-selskabet Chr. Hansen, der siden nytår har mistet en femtedel af værdien. Det svarer til 61,5 milliarder kroner inklusiv den seneste uge.

Novo A/S' samlede aktiver voksede i 2015 med 123 millioner kroner. Ikke mindst på grund af en stigning på mere end 50 procent i Novo Nordisk.

Det var et "rigtig godt år" for investeringsselskabet, skrev det i årsregnskabet. I februar 2016 valgte selskabet dog at skille sig af med den administrerende direktør, Eivind Kolding.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx