Af Ritzau - 16/08-16 03:26; Opdateret: 16/08-16 04:41

Sara Slott lunter videre i Rio: Jeg skulle spare energiSara Slott lunter videre i Rio: Jeg skulle spare energi

Sara Slott Petersen løb sig slet ikke ud, da hun vandt sit indledende heat på kvindernes 400 meter hæk.

Hækkeløberen Sara Slott Petersen har tilsyneladende ramt topformen op til OL i Rio.

Natten til tirsdag vandt den 29-årige europamester suverænt sit indledende heat i 400 meter hæk i tredje hurtigste tid af alle - 55,20 sekunder.

Aarhusianeren havde endda mere at skyde med, men på de sidste mange meter stoppede hun næsten med at løbe. Også stortalentet Stina Troest kvalificerede sig til semifinalerne.

- Det handlede om at spare en masse kræfter, og det gjorde jeg, siger Sara Slott Petersen.

Det virker sandsynligt, at hun kunne have slået sin personlige rekord på 53,99 sekunder, hvis hun havde holdt farten på den regnvåde løbebane.

- Det kan godt være. Det ved jeg ikke. Det er sådan noget, min træner kan fortælle mig.

- Aftalen var at jeg kunne gasse ned, hvis jeg følte mig suveræn til sidst.

- Jeg løb og kiggede op på storskærmen og vurderede, at jeg var 15 meter foran. Jeg kunne se, at hende bagved var ved at komme tæt på, men det er lige meget, om jeg blev nummer et eller to, siger Sara Slott Petersen.

Danskeren, der vandt EM for en måned siden, skal allerede løbe semifinale natten til onsdag, mens en eventuel finale finder sted natten til fredag.

Sara Slott Petersen tør ikke sige, hvor meget det nemme avancement fra den indledende runde, vil give hende senere i konkurrencen.

- Når man løber sig helt ud, så er restitutionstiden lidt længere, end hvis man løber på 97-98 procent.

- I år har jeg ikke haft så mange træninger og konkurrencer, og derfor handler det om at komme så nemt igennem de første løb, så jeg kan være klar på sidste dag. Al den energi, som jeg sparer, kommer mig til gode, siger hækkeløberen.

Sara Slott Petersen har en god mavefornemmelse omkring OL i Rio, men det er først i semifinalerne, at hun vil få en føling af konkurrenternes reelle styrke.

- Det er svært at vide noget om, hvis de andre kun løber sig 95 eller 99 procent ud. Folk ser langsomme ud, men det kan være på grund af vejret, eller at folk lige skal i gang. Tiderne i indledende kan man ikke regne med, siger hun.

Ligesom landsmanden Stina Troests heat måtte Sara Slott Petersen vente en halv time ekstra på at komme i gang med OL på grund af et kraftigt regnvejr.

- Det er det samme som den danske sommer. Vi jokede lidt med briterne og nordmændene om, at det er vi jo vant til. Men der var sikkert nogle stykker fra Caribien, der ikke brød sig om det.

- Det var ikke noget, der skulle tage vores fokus, for vi kunne jo ikke ændre på det. Det handlede bare om at holde hovedet koldt, siger Sara Slott Petersen.

Stina Troest blev nummer fire i første heat. Selv om det ikke umiddelbart var nok til avancement, så viste danskerens tid på 56,06 sekunder sig at være så god, at hun alligevel er med videre til semifinalerne.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx