Af Ritzau - 27/11-16 15:05; Opdateret: 27/11-16 15:43

Ny regering: Færre skal betale topskatNy regering: Færre skal betale topskat

Topskatten skal spille en mindre rolle, lyder det i nyt regeringsgrundlag.

Den nye regering vil reducere marginalskatten. Topskatten skal spille en langt mindre rolle end i dag. Færre danskere end i dag skal betale topskat.

Det er essensen af det, den nye trekløverregering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Konservative har skrevet om topskatten i det nye regeringsgrundlag, der er fremlagt søndag eftermiddag.

- Regeringen ønsker at reducere marginalskatten, og at topskatten skal spille en langt mindre rolle end i dag, fordi den koster vækst og beskæftigelse, skriver regeringen.

- Regeringen vil til brug for forhandlingerne om JobReform II fremlægge forslag, der markant mindsker antallet af danskere, der betaler topskat.

Dermed undlader partierne at sætte noget konkret tal på, hvor meget topskatten skal ned, eller hvor mange eller få, der skal betale den højeste skattesats.

I det regeringsgrundlag, der dannede basis for den rene Venstre-regering, stod det sort på hvidt, at regeringen havde en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone med fem procentpoint.

De fem procentpoint er nærmest den direkte årsag til, at regeringen nu udvides til tre partier.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, stod nemlig så stejlt på de fem procentpoint, at næsten alle andre økonomiske forhandlinger gik i stå.

Han afviste på søndagens pressemøde, at V-regeringens grundlag var mere ambitiøst om topskat og skat for de laveste indkomster end den nye regerings.

- Samlet set er dette regeringsgrundlag mere ambitiøst. En velstandsstigning på 80 milliarder. En beskæftigelsesstigning på 55.000 til 60.000. Det er mere ambitiøst.

- Vi kommer ikke med tiltag for at straffe folk. Vi kommer med tiltag for at løfte Danmark og danskerne, siger Anders Samuelsen.

En måde at sikre, at færre danskere betaler topskat, er at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Tidligere DR-vært scorer nyt topjob
bt.dk
Ny Aarhus-lejlighed er blandt landets...
bt.dk
Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx