Af Ritzau - 31/10-16 18:57; Opdateret: 31/10-16 19:22

LA: Fremragende idé at splitte 2025-plan og finanslovLA: Fremragende idé at splitte 2025-plan og finanslov

Anders Samuelsen har ikke ændret holdning i forhold til tidligere krav om skattelettelser, slår han fast.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, bakker op om at splitte finansloven og 2025-planen op i mindre bidder i stedet for at gå efter en samlet aftale.

- Det er en fremragende idé at dele tingene op. Vi skal i gang med at forhandle finansloven, og den er adskilt fra de skattepolitiske ting. Derfor bør man kunne finde en løsning på det ret hurtigt, siger han.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddeler mandag til DR Nyheder, at han opgiver sit forsøg på at få en samlet 2025-plan i hus.

Han vil i stedet forsøge at få en hurtig aftale om finansloven for 2017, nye ejendomsvurderinger og PSO-afgiften, som EU-Kommissionen har underkendt.

Forhandlingerne om regeringens 2025-plan er gået så meget i hårdknude, at de udskydes på ubestemt tid. Forhandlingerne genoptages først, når der er forhandlet en finanslov for 2017 på plads.

Det burde dog ikke tage så lang tid, mener Anders Samuelsen. Han peger på, at der er tre uger tilbage af tidsfristen for at få en aftale om finansloven i hus.

Han afviser samtidig at bære en del af ansvaret for, at regeringens mission om en samlet aftale er kuldsejlet. Liberal Alliance og Dansk Folkeparti har ellers stået stejlt over for hinanden i spørgsmål om topskattelettelser.

- Jeg synes ikke, at jeg har et ansvar. Jeg står ikke i vejen for en 2025-aftale. Hvis alle bare var villige til at snakke om alt, så fandt vi hurtigt løsningen, og vi er villige til at snakke om alt, siger han til Ritzau.

Anders Samuelsen understreger dog, at han ikke er parat til at diskutere sit eget krav om topskattelettelser på fem procentpoint.

Han har tidligere sagt, at partiet kræver en afklaring på topskatten inden jul. Ellers vil Liberal Alliance trække støtten til regeringen. Og det krav er der tilsyneladende ikke ændret på.

- Der er ikke noget nyt. Jeg har ikke noget at tilføje til det. Hvis der var en kursændring, skulle jeg nok melde det ud. Det er der ikke, siger han mandag aften.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx