Af Ritzau - 26/03-17 17:58; Opdateret: 26/03-17 20:30

Seks nødhjælpsarbejdere dræbt i bagholdsangreb i SydsudanSeks nødhjælpsarbejdere dræbt i bagholdsangreb i Sydsudan

Siden 2013 er 79 hjælpearbejdere blevet dræbt i Sydsudan. Kenyanere og sydsudanere er blandt de seneste.

Seks nødhjælpsarbejdere er blevet dræbt i et bagholdsangreb i Sydsudan. Det oplyser FN's kontor for humanitære anliggender (Unocha) søndag.

En unavngiven kilde siger til nyhedsbureauet AFP, at tre af de omkomne stammer fra Kenya. De resterende tre skulle være sydsudanere. Alle menes at have arbejdet for en lokal gruppe.

De var angiveligt på vej fra hovedstaden Juba til byen Pibor i den østlige del af landet, da ukendte gerningsmænd stoppede deres bil og skød dem.

- Jeg er forfærdet og oprørt over de afskyelige drab i går (lørdag, red.) af seks modige nødhjælpsarbejdere i Sydsudan, siger Eugene Owusu, FN's humanitære koordinator i det borgerkrigs- og hungersnødramte land, i en meddelelse.

Der er tale om det højeste antal dræbte nødhjælpsarbejdere i et enkelt angreb i løbet af borgerkrigen i Sydsudan. Krigen har stået på siden december 2013. Det samlede dødstal for hjælpearbejdere er ifølge FN oppe på 79.

Konflikten har fået 2,5 millioner mennesker til at flygte fra deres hjem og skabt en voldsom humanitær krise. Blandt andet er der erklæret hungersnød i en del af landet, hvor nødhjælpen har svært ved at nå frem.

/ritzau/AFP

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx