Af Ritzau - 22/11-16 02:47

Ansatte i Alarm-112 får bøder for ikke at sende hjælpAnsatte i Alarm-112 får bøder for ikke at sende hjælp

En dansk-grønlandsk mand døde uden at få ambulancehjælp, og to personer får nu bøder på 5000 kroner hver.

Sagen om den hjemløse dansk-grønlandske Daniel, der i oktober 2014 døde på metrotorvet Amagerbro i København uden at få lægehjælp, har fået en sjælden konsekvens for to af de ansvarlige.

Det skriver Politiken tirsdag.

En paramediciner og en sygeplejerske, der dengang var ansat i Region Hovedstadens akutberedskab, har fået bøder på 5000 kroner hver.

Det får de for at have gjort sig skyldig i "grov forsømmelse eller skødesløshed i tjenestens udførelse" ved ikke at sende hjælp, da der fem-seks gange blev ringet til alarmnummeret 112.

Københavns Politi har afgjort sagen efter at have forelagt detaljer for Styrelsen for Patientsikkerhed og Statsadvokaten i København.

Den dansk-grønlandske Daniel på 32 år var hjemløs.

Han udåndede på metrotorvet Amagerbro i København, efter at en håndfuld personer i mindst tre kvarter forgæves havde ringet efter hjælp fra politi og akutberedskab til den bevidstløse og stærkt berusede mand.

Ingen af opkaldene udløste hjælp fra en ambulance.

Vicedirektør i Region Hovedstadens akutberedskab Birgitte Rav Degenkolv er overrasket over, at de to personer er blevet straffet. Regionen havde ikke fået nogen officiel besked om afgørelserne.

- Men det er klart, at det vil give dønninger hos personalet, at man kan risikere den slags straf i sit arbejde. Derfor vil vi også orientere de ansatte så hurtigt som muligt, forklarer hun til Politiken.

Lektor i sundhedsjura ved Syddansk Universitet Kent Kristensen siger, at bødeafgørelser af den art er sjældne. Han mener, at bøderne viser, at myndighederne vurderer forseelserne som meget grove.

- De fleste sager afgøres administrativt med kritik i Disciplinærnævnet, og kun få kommer til anklagemyndigheden og politiet, forklarer Kent Kristensen til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Langt fra VM-form: Bendtner får hård...
bt.dk
Forholdet gik i stykker, da hun...
bt.dk
Ny modedille vakte opsigt på sociale...
bt.dk
Endelig: Kim Kardashian deler det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx