Af Ritzau - 08/10-16 15:14

DF: Klandring af kronprins ageren i dopingsag er unfairDF: Klandring af kronprins ageren i dopingsag er unfair

Kronprins kunne frit stemme ja til at lade Rusland deltage i OL trods dopingbrug, mener Dansk Folkeparti.

Kronprins Frederik beskyldes for at gå direkte imod et bredt flertal i Folketinget og den danske regering.

Under en afgørende afstemning i Den Internationale Olympiske Komité (IOC) stemte kronprinsen for at lade Rusland deltage ved OL trods udbredt brug af doping.

Men det er en myte, at der var et bredt flertal i Folketinget, og at regeringen på daværende tidspunkt havde formuleret en politik om, at russiske atleter ikke skulle deltage.

Det mener formand for udenrigspolitisk nævn Søren Espersen (DF).

- Her har der ikke været formuleret noget, og ingen har vist det i Folketinget. Der er ved at blive skabt en myte om, at der var et vældig bredt flertal i Folketinget, men det passer ikke, siger udenrigsordføreren.

Regeringen og Folketinget var på sommerferie, da sagen kom frem og havde ikke taget stilling til, om Rusland kunne deltage i OL eller ej ifølge Søren Espersen.

Men faktisk er det slet ikke op til regeringen at formulere en politik på sådan et område, og hvis det skulle ske, ville det være i samarbejde med de lande, Danmark normalt arbejder sammen med ifølge ordføreren.

Ellers ville Danmark risikerer at stå i en situation, hvor Rusland kunne tænkes at afbryde de diplomatiske forbindelser, lyder det.

Og når det ikke er op til den danske regering, står det kronprinsen frit for at stemme, som han har lyst, mener udenrigsordføreren.

- Principielt er det ham, der bestemmer, hvad han stemmer i IOC. Men der kan selvfølgelig være sager, der er så højprofileret, at regeringen siger til ham, at han skal gøre sådan og sådan, og så gør han det, siger Søren Espersen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx