Af Ritzau - 21/12-16 15:14; Opdateret: 21/12-16 15:31

Tysk minister bekræfter: Ny mistænkt eftersøgesTysk minister bekræfter: Ny mistænkt eftersøges

Politiet jagter en ny mistænkt efter lastbilangrebet i Berlin. En ransagning i et flygtningecenter er i gang.

Den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière, bekræfter over for det tyske nyhedsbureau dpa, at en ny mistænkt er eftersøgt efter angrebet mod et julemarked i Berlin i mandags.

Flere medier skriver onsdag eftermiddag, at tysk politi leder efter en ung tunesisk mand i forlængelse af angrebet, hvor en gerningsmand kørte en tonstung lastbil ind i en menneskemængde.

- Der er en ny mistænkt, som vi leder efter. Han er mistænkt, men er ikke nødvendigvis den skyldige, siger ministeren.

Indenrigsministeren mener, at det er for tidligt at kommentere flere mediers rapporter om, at den eftersøgte er en asylansøger fra Tunesien med bånd til Islamisk Stat.

12 personer blev dræbt, mens omkring 50 andre blev kvæstet, da lastbilen drønede ind i julemarkedet nær Gedächtniskirche.

Den tyske regionalavis Rheinische Post skriver ifølge Reuters, at en politistyrke er ved at ransage et flygtningecenter i byen Emmerich nær grænsen til Holland.

Sikkerhedskilder oplyste tidligere onsdag til nyhedsbureauet dpa, at politiet planlagde en "umiddelbart forestående aktion" i Nordrhein-Westfalen.

Politiet har ifølge tyske medier fundet en midlertidig opholdstilladelse i den polske lastbil, der blev brugt i angrebet.

Det er det dokument, som skal have fået politiet til at søge en ung mand med tunesiske rødder.

Politiet har tidligere tilbageholdt en 23-årig pakistaner. Man mente, at han var gerningsmanden. Men den teori blev opgivet tirsdag.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tasja fik erstatning efter...
bt.dk
Eksperterne vurderer: Disse...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx