Af Ritzau - 22/03-17 16:44

Kritikere: LA og Støjberg har indledt vendetta mod KvinfoKritikere: LA og Støjberg har indledt vendetta mod Kvinfo

De blå politikere er på et politisk korstog mod det statsstøttede videncenter, mener flere røde partier.

Liberal Alliance og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har gang i det, der minder om en vendetta mod Kvinfo.

Sådan lyder kritikken fra flere oppositionspartier, efter at Støjberg onsdag har meddelt, at hun - på opfordring fra LA - vil sløjfe de cirka to millioner kroner, Kvinfo modtager i statsstøtte fra hendes ministerium.

- Det bliver mere og mere grimt at se, hvad der ligner en vendetta mod Kvinfo, skriver Alternativets politiske ordfører, Rasmus Nordqvist, på Twitter.

Socialdemokratiets ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, beder de blå partier holde fingrene væk fra Kvinfo.

- Vi gider ikke jeres liberalistiske meningstyranni, skriver han på Twitter.

Hele debatten om Kvinfo udspringer af, at kulturminister Mette Bock (LA) mandag valgte at fratage videncenteret opgaven med at drive bibliotek - og sløjfede de penge, der fulgte med.

I kølvandet på beslutningen udtalte ministerens partifælle Laura Lindahl, at det er Liberal Alliances mål at fjerne al statsstøtte fra Kvinfo, som hun anser som "venstreorienteret propaganda".

Den største del af statsstøtten til Kvinfo er forankret i Udenrigsministeriet og låst indtil 2020. Men en mindre del på to millioner kroner ligger under Støjberg, og det er dem, der nu skal sløjfes.

Ligesom Mette Bock afviser Støjberg dog at være på et politisk korstog mod Kvinfo - selv om hun er enig med Laura Lindahl i, at centeret er "venstreorienteret".

Når Støjberg vil lukke for støtten, er det, fordi hun mener, at Kvinfo ikke er den rette til at drive det mentornetværk for minoritetskvinder, som støtten finansierer.

Men det argument giver Alternativets ligestillingsordfører, Carolina Magdalene Maier, ikke meget for:

- Hold nu op, hvad er det for et korstog? Og fuldstændig udokumenteret. I må sgu hoste op med argumenter.

Socialdemokratiets kulturordfører, Mogens Jensen, har kaldt Mette Bock og ligestillingsminister Karen Ellemann (V) i samråd om sagen.

- I mine øjne er det et meget tydeligt ideologisk rettet angreb mod Kvinfo og ligestillingsarbejdet generelt, skriver han med henvisning til flytningen af biblioteket.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx