Af Ritzau - 14/10-16 14:56

Tusindvis af thaier følger royalt sørgeoptog i BangkokTusindvis af thaier følger royalt sørgeoptog i Bangkok

En kongelig konvoj bragte kong Bhumibols båre fra hospitalet til det kongelige palads i Thailands hovedstad.

Tusindvis af grædende mennesker havde fredag taget opstilling i Bangkoks gader. Det var for at se en kongelig konvoj bringe kong Bhumibols båre fra hospitalet til det kongelige palads.

Kongens båre blev fulgt af buddhistiske munke og kronprins Maha Vajiralongkorn. Båren blev langsomt kørt gennem Bangkoks gamle bydel.

De sørgende var klædt i sort forud for en begravelse og en traditionel royal kremering, som det vil tage måneder at forberede.

Traditionen er, at ligene af Thailands royale placeres i guldurner. Men kilder i det kongelige palads siger, at traditionen ikke længere gælder. Kongens lig vil i stedet blive placeret i en kiste med en symbolsk royal urne nær den.

Thailands konge, der sov stille ind torsdag, blev 88 år og var verdens længst siddende monark.

Kronprins Maha Vajiralongkorn ventes at komme til at overtage tronen. Der hersker derfor stadig nogen usikkerhed om kongens efterfølger. Det er fordi, det er forbudt at fornærme eller true monarken i Thailand.

Den 88-årige konge var en nærmest guddommelig skikkelse i det politiske Thailand, som er splittet af konflikter mellem byer og land. I landets sydlige provinser har der været uro siden begyndelsen af 2004.

Et muslimsk flertal i det ellers buddhistiske land gør oprør mod buddhisterne og centralstyret i Bangkok.

I begyndelsen af august i år gav et flertal af Thailands vælgere deres ja til en ny forfatning. Forfatningen er skrevet af den midlertidige militærregering. Militæret kuppede sig til magten i 2014.

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx