07/02-16 16:02; Opdateret: 07/02-16 19:29

Skuespillerinden Birte Tove er dødSkuespillerinden Birte Tove er død

Den danske skuespillerinde og model Birte Tove er død 71 år gammel, oplyser familien i en meddelelse.

Skuespillerinden og modellen Birte Tove blev kendt i 1970'erne for at være med i Sengekants-filmene og har både haft en karriere i Danmark og i udlandet.

Lørdag 6. februar er hun afgået ved døden i en alder af 71 år. Den danske skuespillerinde er sovet stille ind efter længere tids sygdom, oplyser familien i en meddelelse til Ritzau.

Birte Tove slog igennem i en række afklædte - men uskyldige - roller, hvor hun blev landskendt efter roller i filmene "Mazurka på sengekanten" fra 1970, "Tandlæge på sengekanten" i 1971 og "Motorvej på sengekanten" fra 1972.

Filmene fik ikke prangende anmeldelser i Danmark, men blev alligevel store millionsucceser verden over.

Skuespillerinden var også med i filmen "Piger i trøjen" fra 1975 sammen med Dirch Passer samt i et par udenlandske produktioner.

Som 28-årig flyttede den blonde dansker til Hongkong, hvor hun blev en del af jetsettet og tilbragte tid med blandt andre karate-stjernen Bruce Lee.

Senere var Birte Tove med i forskellige revyer i 1970'erne og 80'erne i Nordsjælland, men derefter trak hun sig tilbage fra skuespillerjobbet.

Jobbet blev dog kortvarigt oplivet i en meget lille rolle som sygeplejerske i Lars von Triers "Riget" i 1994 og "Riget II" i 1997.

De seneste år har hun levet en rolig tilværelse i Nordsjælland, hvor den pensionerede skuespillerinde også har fungeret som aktiv leder af Søllerød loppemarked.

Hendes oprindelige uddannelse er i øvrigt netop sygeplejerske, og Birte Tove har i en periode arbejdet som operationssygeplejerske.

Hun er mor til blandt andre skuespilleren og stuntmanden Adam Brix, der har medvirket i en række danske film og tv-serier.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx