Af Ritzau - 07/11-16 16:25

Tusindvis af Trump-folk vil afsløre svindel på valgdagTusindvis af Trump-folk vil afsløre svindel på valgdag

Trump og højregrupper opfordrer folk til at melde sig som observatører for at stoppe svindelsejr til Clinton.

På opfordring fra den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, og højreorienterede grupper vil mange tusinde amerikanere tirsdag møde op for at afsløre valgsvindel.

Trump har i den seneste måned igen og igen fremhævet, at der planlægges valgsvindel i stor stil til fordel for demokraten Hillary Clinton.

8000 Trump-tilhængere vil møde op ved valgstederne i Californien som observatører, når der tirsdag skal vælges ny præsident, ny kongres og nye ledere i de amerikanske stater. Det skriver avisen The Press-Enterprise.

53-årige Laguna Niguel har tilsluttet sig en gruppe, der kalder sig Election Integrity Project i Orange County syd for Los Angeles.

Hun siger til Los Angeles Times, at de forskere, der påstår, at der ikke findes nævneværdig svindel ved amerikanske valg, er forkert på den.

- Disse forskere leder bare ikke de rigtige steder, mener hun.

Kritikerne mistænker Trump og de højreorienterede grupper for gå efter sorte og folk af latinamerikansk herkomst. De er de hurtigst voksende vælgergrupper i USA. De stemmer især demokratisk.

Election Integrity Projects aktivister, der næsten alle er hvide, mistænker mange ikke-amerikanske borgere for at snyde sig til at stemme ved valget tirsdag.

- Jeg tror på, at det er vores nations fremtid, der står på spil, siger 78-årige Gloria Pruyne.

Pennsylvania er en stor svingstat, som Clinton fører ifølge målingerne. Her fremførte Trump for nylig i en tale til tusindvis af tilhørere i Altoona sit argument om valgsvindel:

- Den eneste måde, vi kan tabe på, er efter min mening - og hør godt efter Pennsylvania - hvis bedrageriet fortsætter.

- Gå hen til visse områder og følg med og studér for at sikre, at andre folk ikke stemmer fem gange, sagde han.

Trump opfordrer på sin hjemmeside tilhængere til at melde sig som hans valgobservatører. Grupper som Judicial Watch, True the Vote, Veterans for Trump og Stop the Steal gør det samme.

En domstol i nøglestaten Ohio besluttede fredag at forbyde aktivister fra Stop the Steal i at stå ved indgangen til valgstederne og intimidere vælgere. De planlagde at udspørge vælgere under foregivende af at foretage valgstedsmålinger.

Trump erklærede i sidste uge, at hvis Clinton vinder valget, har der været valgsvindel.

Det er de 50 stater i USA, der har ansvar for valghandlingen. Flertallet regeres af republikanerne. Det gælder for eksempel Ohio.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Michelin-kok udvider populær...
bt.dk
DMI: Foråret lader vente på sig - her...
bt.dk
Ny bog afslører: Prins Harry var få...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx