Af Ritzau - 12/08-16 01:10

Martyrvideo førte til drab på \Martyrvideo førte til drab på "IS-soldat" inden bombetogt

Amerikanske myndigheder tippede Canadas politi om, at mand inden for 72 timer ville angribe storby med bombe.

En mand, der onsdag blev dræbt under en politiaktion i den canadiske provins Ontario, var tilhænger af Islamisk Stat (IS). Han var tæt på at udføre et angreb med en hjemmelavet bombe i centrum af en større by.

Det oplyser canadisk politi torsdag.

Politiet stormede onsdag mandens hjem i den lille by Strathroy øst for Toronto, efter at det havde modtaget oplysninger fra amerikanske myndigheder, om at han var ved at planlægge et "forfærdeligt" angreb.

Blandt informationerne fra FBI i USA var blandt andet en "martyrvideo", hvori manden iført en sort elefanthue citerer et afsnit af koranen, henviser til forbrydelser begået mod muslimer og advarer om et nært forestående angreb mod en canadisk by.

- Åh Canada, du har fået mange advarsler om, hvad der ville ske med folk, der kæmper mod Islamisk Stat, siger manden og sværger troskab til IS.

Videoen var med til, at politiet inden for tre timer kunne identificere manden som en 24-årig muslimsk konvertit og sætte en stopper for hans planer, der angiveligt skulle være ført ud i livet inden for 72 timer.

Manden døde efter at have detoneret en form for bombe på bagsædet af en taxa. Det skete efter, at politiet kom på sporet af ham. Det oplyser politiet torsdag. Manden blev efterfølgende ramt af politiets skud.

Taxachaufføren slap med mindre skader.

- Udfaldet, hvis han ikke var blevet stoppet, kunne have være betydeligt mere forfærdeligt. Det var et kapløb med tiden, sige vicepolitikommissær Mike Cabana fra Canadas føderale politi.

Hændelsen i Ontario er den første af sin slags, siden premierminister Justin Trudeau kom til magten i oktober.

I februar trak han og regeringen Canadas militær ud af kampmissionen mod Islamisk Stat i Syrien og Irak, som han havde lovet i sin valgkamp. Canada træner fortsat irakiske soldater til at bekæmpe den ekstremistiske gruppe.

Islamisk Stats nyhedstjeneste Amaq oplyser torsdag, af den dræbte canadier var en af Islamisk Stats "soldater".

/ritzau/Reuters

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx