Af Ritzau - 20/12-16 16:54

Indvandrerkritisk parti: Tyskland er ikke sikkertIndvandrerkritisk parti: Tyskland er ikke sikkert

AfD-lederen Frauke Petry mener ikke, at blodigt angreb mod julemarked i Berlin er en isoleret handling.

Det blodige angreb på et julemarked i Berlin har fået indvandrerfjendtlige kritikere af forbundskansler Angela Merkel til at forstærke deres udfald mod den tyske regerings kurs.

Højrefløjspartiet Alternative Für Deutschland (AfD), som er indvandrerkritisk, siger ifølge det franske nyhedsbureau AFP i en kommentar til angrebet i Berlin, at Merkel bør sige til befolkningen, at Tyskland ikke længere er sikkert.

- Men da hun ikke vil sige det, så må jeg sige det, siger gruppens ene leder, Frauke Petry, som i en tilføjelse kræver "kontrol over vort territorium - uden sætninger med ordene "hvis" og "men".

Politiske iagttagere siger, at det står klart, at ethvert angreb i Tyskland, som kan forbindes til sidste års flygtningestrøm, vil udløse kritik af Merkels flygtningepolitik.

- Angrebet i Berlin vil føre til fornyet kritik af Angela Merkel og hendes liberale flygtningepolitik og hendes forsvar for åbne grænser. Det vil vise, hvor sårbar hun er forud for valgkampen i det nye år, siger Mujtaba Rahman fra tænketanken Eurasia Group.

Merkel hentydede til disse politiske spændinger i sine første kommentarer til angrebet på julemarkedet.

- Jeg ved, at det vil være særligt hårdt for os alle, hvis det bliver bekræftet, at den person, som gjorde dette, var en af dem, som søgte beskyttelse og asyl i Tyskland, siger hun.

Frauke Petry siger, at Merkels regering "skødesløst og systematisk har importeret et miljø, hvorfra sådanne handlinger kan blive udbredt."

- Dette er ikke en isoleret handling, og det bliver ikke den sidste, siger hun.

Flere udenlandske kritikere støtter hendes kritik - blandt andre Nigel Farage, som var en drivende kraft, da briterne i juni stemte for at træde ud af EU.

- Det er frygtelige nyheder fra Berlin, men det er ingen overraskelse. Sådanne handlinger vil præge Merkels regeringstid, siger Farage.

En analytiker i den Tyske Marshall Fond, Christian Mölling, siger, at den største risiko for Merkel er, at der kommer reaktioner i hendes eget bagland mod hendes linje.

/ritzau/AFP

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx