Af Ritzau - 25/01-17 10:24

Sæsonleasing: Få en ny bil hvert halve årSæsonleasing: Få en ny bil hvert halve år

Flere bilforhandlere er begyndt at tilbyde sæsonleasing, så man kan lease én bil om vinteren og en anden om sommeren.

Drømmer du om at køre cabriolet om sommeren og firhjulstrækker om vinteren, kan du få drømmen opfyldt ved at sæsonlease to biler.

Sæsonleasing betyder ganske enkelt, at du kører i én ny bil i et halvt år, før du skifter til en anden ny bil.

Hos Mercedes kan du for eksempel leje en E 220 d T i seks måneder og herefter skifte til en C-klasse Cabriolet med automatgear.

Det vil koste 11.120 kroner inklusiv moms per måned i 12 måneder, oplyser Mercedes til Bilmagasinet.

Audi tilbyder også sæsonleasing. Hvis du bestiller en Audi A4 nu og skifter til en A3 Cabriolet til foråret, starter priserne ved 8.000 kroner per måned i 12 måneder, skriver Bilmagasinet.

Prisen er inklusiv forsikring, ejerafgift, vejhjælp og vinterdæk.

- Det er mange penge, men det er ikke dyrt, vurderer Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM.

Han synes ikke, at prisen er høj, hvis alternativet er at købe en ny Audi A4. Men tilbuddet henvender sig mest til mennesker med god luft i økonomien, som gerne vil have en ny bil, mobilitet og en nem løsning, mener Allan Skytte Christensen.

- Det er dyre mærker uden at være overdrevet dyre. Så det henvender sig hovedsageligt til mennesker, der har flere penge end gennemsnittet. Men der findes mennesker, der køber ny bil hvert år, og for dem ville sæsonleasing være relevant, siger han.

Hvis du overvejer sæsonleasing, skal du være opmærksom på, hvor mange kilometer, der er inkluderet i prisen. Hvis du forventer at køre mere end de inkluderede kilometer, skal du nemlig betale ekstra.

Leaser du for eksempel en Audi A3 Cabriolet Sport og en Audi A4 Allroad Quattro, koster de begge 2,50 kroner per kilometer, du kører mere end de 1500 kilometer om måneden, der er inkluderet i prisen.

Men det er en fair pris, mener Allan Skytte Christensen.

- Det synes jeg ikke er afskrækkende. Selv om man kører en lille smule over de inkluderede kilometer, burde det ikke vælte budgettet, siger han.

Fakta: Vigtigt at kende sit kørselsbehov:

- En af fordelene ved leasing er, at du kender dine månedlige omkostninger for bilen i hele leasingperioden nogenlunde præcist.

- Der er tilmed ofte en lavere udbetaling på en leasingbil end på en bil, du køber.

- Til gengæld er det vigtigt, at du kan forudse dit kørselsbehov. Kører du flere kilometer end forventet, afregnes de ekstra kilometer ofte til en overpris. Kører du færre kilometer end forventet, betaler du for meget for din leasingaftale.

Kilde: FDM.

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk koncert endte dramatisk: Gæst...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Tv-kokken Jamie Oliver i knæ: Derfor...
bt.dk
Ny 'ung mor' var vild partypige: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx